Amerikanske Jessie Diggins vant rennet. Hun kunne gå på tidene til de argeste konkurrentene. Tyske Katharina Hennig ledet ganske mye av konkurransen, men hun holdt ikke helt hjem og ble nummer to. Det var snaut fire sekunder opp til Diggins.

Weng gikk et knalløp og ble nummer tre. Hun var 15,4 sekunder bak vinneren og bare ett tidel foran Ebba Andersson.

Anne Kjersti Kalvå tok femteplassen, under seks tideler bak Weng.

– Det er kjipt å være de tidelene unna igjen. Men formen er bra og det er veldig artig å få det til i et skøyterenn med individuell start, det er deilig å ta med seg, sier en tross alt positiv Anne Kjersti Kalvå etter målgang.

Traff bra

Sist helt var Kalvå sur, sint og irritert etter at pallplassen glapp med to tideler, under verdenscupåpningen i Ruka. PÅ Lillehammer traff hun god med taktikken, men det holdt ikke helt inn.

– Vi traff bra, taktikken var at jeg skulle gå med Ebba Andersson. Jeg kosa meg med å ligge i ryggen i to runder og hadde mye å kjøre på med i den siste runden, så det er litt kjipt.

Skal jage

Nå ser melhusbyggen frem mot søndagens klassiske løp på Lillehammer.

– Det blir et artig løp på søndag, jeg gleder meg til å gå ut og jage. Svenskene kommer ikke til å være overlegne da, det er mulig å ta dem, sier Kalvå.

Søndag skal det gås 20 km klassisk fellesstart.

I føringen

Det ble tre svenske seirer i sesongåpningen Ruka (Finland) forrige helg, men i Lillehammer kom ingen svenske løpere på pallen.

Tiril Udnes Weng sikret seg verdenscupledelsen og fikk på seg den gule ledetrøya etter sjuendeplassen fredag.

– Jeg fikk en billig start på rennet sammen med Frida Karlsson. Så ble den siste runden en liten krig med meg selv, sa Weng til TV 2.

Lørdag venter sprintkonkurranse i fri teknikk mens løperne søndag skal ut i en klassisk 20 kilometer med fellesstart.