Nordmenn flest elsker idrett og spesielt store mesterskap. Da benker vi oss foran tv-en for å heie fram våre idrettshelter. Entusiasmen er ikke like overveldende når diskusjonen om Oslo og 2022 kommer opp. Undersøkelser har vist at et lite flertall av den norske befolkningen er imot at Norge skal søke om å få arrangere OL om åtte år.

Det synes idretten er synd og nå mobiliseres det for å snu stemningen i det det norske folk. Marit Bjørgen ble OL-dronning i Sotsji sist vinter med tre OL-gull (15 kilometer med skibytte, lagsprint og tremila) og vil gjerne ha de olympiske lekene tilbake til Norge, 28 år etter jubeldagene på Lillehammer. Storparten av skepsisen her hjemme skyldes at lekene i Russland ble rekorddyre og tilliten til IOC er lav.

- Vi nordmenn kan være med på å endre den utviklingen som har vært til nå ved å redusere pengebruken til et mer "normalt" nivå og skape en folkefest, sier skidronninga til Aftenposten.

Om Norge søker, og om Oslo tildeles OL i 2022, vil Bjørgen være 41 år. Da har hun sannsynligvis lagt opp toppidrettslivet på hylla, men hun er ikke avvisende til mesterskapet i 2018. Tidligere år undertegnet hun en fireårig avtale med klesleverandøren.