Marit Bjørgen var helt suveren i finalen og sprintet inn til sitt niende gull, ti år etter sitt første, som kom på samme distanse og skistadion.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg visste at det kom til å bli tøft, men jeg er bare veldig glad. Skiene var veldig bra, sa Bjørgen til FIS´ egen reporter rett etter målgang.

Reporteren ville også vite om Bjørgen allerede nå er på vei til å bli dette VMs skidronning.

- Det er veldig vanskelig å si, men det dette var en veldig bra start, smilte Bjørgen bredt.

Overfor NRK innrømmer Bjørgen at hun var nervøs på starten av dagen.

- Jeg var nervøs og hadde nok litt høye skuldre, men jeg er bare veldig glad nå, sier Bjørgen som om to dager kan ta sitt 10. gull 15 kilometer med skibytte.

Sølvet gikk til Sveriges Ida Ingemarsdotter og bronsen til Maiken Caspersen Falla. Forhåndsfavoritten Justyna Kowalczyk var uheldig og gikk over ende i første motbakke i finalen og dermed var løpet ødelagt for den polske jenta.

Leder Ola Løkken i Rognes IL hørte alle kvart- og semifinalen på radio, men da Bjørgen skulle kjempe om gull hadde han funnet seg en tv-skjerm.

- Jeg er veldig imponert. Jeg trodde kanskje at andre var sterkere, men Marit viste at hun er der hun skal være, sier Løkken.

- Blir det noe feiring da?

- Vi tok feiringen på forskudd med kake til lunsjen, men jeg ser ikke bort fra at det blir kake til kaffen senere også, sier han med et smil til Trønderbladet.