Topp fire fra 15-kilometeren med skibytte går stafetten for Norge i dag. Det betyr Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen, og i den rekkefølgen. Bjørgen får med andre ord æren av å krysse mållinjen først i formiddag og ta sitt tredje gull i dette mesterskapet. Alle de norske supportene som Trønderbladet har pratet med i dag er sikre i sin sak. I seg selv er ikke det oppsiktsvekkende, men troen kan begrunnes i resultatene så langt.

Ingen andre nasjoner er i nærheten av å hente like mye edelt metall som Norge. Visepresident i Norges idrettsforbund, Jorodd Asphjell er i Val di Fiemme, både som privatperson og som representant for idrettsforbundet. Han tror mye må til om gullet skal havne andre steder enn i de norske jentenes hender.

- Norge er klar favoritt, men stafett er stafett. Likevel, Weng, Johaug, Steira og Bjørgen, det blir tøft å hamle opp med dem. Sverige er en liten outsider med laget sitt og Tyskland er spennende med halvt norske Miriam Gössner på laget. Russland har vært for svake i VM og Finland mangler bredden. Rekkefølgen blir Norge, Sverige og Tyskland, tror Asphjell.