Den joviale skytteren fra Soknedal skapte nær furore under Landsskytterstevnet for tre år siden. Anshushaug ledet sitt lag etter de 15 første skuddene og fikk TV-kameraet rettet mot seg før de siste ti. Det resulterte i helsprekk med seks poeng på et av skuddene, men veteranskytteren fikk i hvert fall vist at han fortsatt er å regne med.

Nær 30 treff

Anshushaug er selvsagt tilstede på LS også i år. I går innledet han med å skyte felt. 29 treff på 30 skudd er mer enn godkjent, men ikke godt nok for en topplassering når det skal skytes finaler på fredag.

- Det var nære, 2-3 millimeter skiller det ene skuddet, forteller han.

Nøktern optimist

Onsdag får han en ny sjanse når eliten, klasse 5-skytterne, skal i aksjon. Generalprøven var ikke altfor med 240 poeng (av 250) i et oppkjøringstevne til LS. Men alt kan skje på standplass.

Formen er rimelig bra, men jeg frykter det blir høyt spenningsnivå. Jeg er en gammel mann, så jeg kan ikke være optimistisk. Jeg har en nøktern tilnærming til dette, sier han.

PS: Siri Bouma Anshushaug fikk 29 treff på feltskytingen. 15-åringen skjøt 248 poeng på bane og var noe skuffet over det.