19-åringen fra Melhus er for tiden i Inzell på treningsleir sammen med Norges Skøyteakademi. Der forbereder hun seg til sesongen som fortsatt er noen måneder unna. Men som førsteårs senior er det viktig å legge ned grovarbeidet som kreves. Kommende sesong vil hun bli sammenliknet med andre seniorløpere som Ida Njåtun og Hege Bøkko, begge rutinerte landslagsløpere.

Det kan virke skremmende ved første tankerekke, men Camilla Lund gleder seg til å ta opp kampen med de etablerte.

- Jeg tenker ikke så mye på at jeg er senior, heller at jeg har lyst til å utvikle meg. Jeg ser lyst på det og føler at det er så mye som kan gjøre meg bedre, sier Lund.

Hun er imidlertid litt redd for at kommende sesong kan bli litt kjedeligere. Da hun avsluttet en lang sesong med junior-VM i Bjugn i mars hadde hun vært gjennom en lang sesong med både norgescup, verdenscup og flere mesterskap.

- Jeg tror kommende sesong kan bli litt kjedeligere enn da jeg var junior. Det er færre løp å være med på, hvis jeg ikke tar store steg, da, sier hun.

Samlingen i Inzell avsluttes kommende mandag. Da blir hun hjemme en periode før hun på ny skal innendørs i Vikingskipet på Hamar.