Weng, Karlsson og finske Kerttu Niskanen delte sammenlagtledelsen i Tour de Ski foran tirsdagens renn. Nå er Karlsson i ensom ledelse foran den norske løperen.

Weng gikk uansett et av sine aller beste individuelle klassiskrenn i karrieren og var nærmere Karlsson enn hun pleier å være. Det endte med 4.-plass.

Slik sett ble det en god dag på jobben. Dette var denne etappen hun var mest spent på.

– Jeg synes det var bra, og jeg føler at jeg fikk ut det jeg var god for. Jeg var i hvert fall sliten da jeg kom i mål, og det var ikke så mye jeg kunne ha gjort annerledes. Jeg har nærmet meg. Jeg har ikke vært så nær seieren før. Det er positivt, sa Udnes Weng til NTB.

– Hvordan var det å få det til på det som for deg var en nøkkeldistanse?

– Ja, jeg var litt nervøs for at det kunne ryke noen sekunder i dag, og det gjorde jo selvfølgelig også det. Men jeg er på skuddhold i morgen og er veldig glad for at jeg har et par stykker rett foran meg.

– Hvordan blir det å jage Frida Karlsson?

– Det gleder jeg meg til. Jeg liker jaktstart, ikke minst når jeg kan gå sammen med noen. Jeg tror vi har en fordel siden vi kan jobbe sammen.

Selvsikker

– Frida Karlsson sier at dere godt kan jobbe sammen, men at dere likevel ikke vil kunne ta henne igjen?

– Hun har selvtillit nå når hun vinner skirenn, og det er ikke bare, bare å ta igjen henne. Hun er flink til å gå i front alene og flink til å holde farten oppe. Vi kan ikke gå å lure bak der.

Anne Kjersti Kalvå sier det var deilig å være tilbake på pallen igjen. 30-åringen har blitt en seig og god utøver i godt moden alder.

– Det føles deilig å være tilbake på pallen. Jeg fikk høre at det var sekundstrid og at vi var flere som kriget om pallen. Det var to sekunder opp og to sekunder ned, og det kunne ha blitt det meste, sa hun.

– Hvordan blir morgendagen?

– Vi er tre og hun (Frida Karlsson) er én. Det er fordel oss, det, men vi må samarbeide godt for å hente henne, sa jenta fra Lundamo.

Kult

– Det er kult å ha ledertrøyen, sa Frida Karlsson. Hun var stinn av selvtillit etter den første etappeseieren hittil i touren.

Kerttu Niskanen hadde ikke sin beste dag og tapte et betydelig antall sekunder. Hun var slått med 40,7 sekunder i mål og ble nummer fem.

En annen finsk løper, Krista Pärmäkoski, ble nummer to i regnværet i Oberstdorf. Hun var slått av Karlsson med 16,6 sekunder. 1,5 sekunder bak henne fulgte Kalvå.

Onsdag er det jaktstart i Oberstdorf over 20 kilometer i fri teknikk. Der går løperne ut med utgangspunkt i resultatlista fra tirsdagens renn. Dermed vil Karlsson ha et betydelig forsprang fra start.

Silje Theodorsen ble tredje beste norske jente i tirsdagens renn. Hun endte på åttendeplass, 46,9 sekunder bak Karlsson. To plasser bak seg hadde hun Heidi Weng.

Langløpsspesialisten Astrid Øyre Slind fortsetter også å imponere i verdenscupen. Tirsdag delte hun 11.-plassen med amerikanske Rosie Brennan. De var slått med temmelig nøyaktig minuttet.

Margrethe Bergane gikk inn til en solid 13.-plass, mens Lotta Udnes Weng endte som nummer 15.

Mathilde Myhrvold og Julie Myhre endte lenger ned på listene.

Diggins-mareritt

Etter onsdagens jaktstart i snøfattige Oberstdorf forflytter Tour de Ski-sirkuset seg videre til Val di Fiemme. Der står sprint, 15 kilometer og den avsluttende beryktede monsterbakken på programmet.

For Jessie Diggins fortsatte Tour de Ski-marerittet tirsdag. Den amerikanske stjernen virker å være helt ute av form. På 10-kilometeren i Oberstdorf endte hun igjen langt bak de beste.

Fasiten ble 40.-plass, mer enn to minutter bak Frida Karlsson.