- Stoltheten er såret, sier Andreas Evensen til Viasat etter kampen.

Kampen var jevn og Viasats kommentatorer ga flere runder i Evensens favør, men haltdalingen var rystet flere ganger og måtte ta telling i tredje og tolvte runde. Da Evensen gikk i gulvet sekunder før kampen var over valgte dommeren å stoppe kampen. EM-beltet blir dermed værende hos Alexandre Miskirtchian.

Evensen skjønte lite av at dommeren stoppet kampen.

- Jeg var oppe og klar, sier Evensen og får støtte av trener Helge Wærøy.

- Siste telling skjønner jeg ingenting av. Jeg har jobbet med Andreas i 11 år og har sett ham ta tøffere støyter enn dette, sier han til Viasat.

Evensen er fortvilet over at EM-beltet glapp.

- Jeg skulle tatt med meg beltet. Nå får vi evaluere dette, sier Evensen.

I forkant av kveldens kamp pratet Trønderbladet med stallkamerat Arne Ernstsen i Team Stonehand. Han regnet med at Evensen ville få en tøff kamp.

- Miskirtchian er regjerende EM-mester og vil forsvare tittelen, og selv om han er på bortebane kommer han ikke til å legge seg ned. Men til slutt tror jeg Andreas er den sterkeste, sier stallkameraten.

- Og kanskje på knockout.

Men i kveld var altså Miskirtchian den sterkeste. Etter kampen viste belgieren nordmannen respekt ved å gi ham skryt for innsatsen.

Arne Ernstsen (nummer to bak fra høyre) tror Andreas Evensen vil ta kommando allerede fra første runde. Her fra da Ricky Burns & co. besøkte Melhus i januar. Burns trener Billy Nelson (bak til høyre) vil assistere Helge Wærøy i nattens kamp. Foto: Thomas Olsen