Eksamen nærmer seg. Lørdag skal Andreas Evensen i ringen mot belgiske Alexandre Miskirtchian for å bokse om EM-tittelen i fjærvekt. I kveld gjennomførte han siste økt på norsk jord før avreise til Esbjerg og Danmark i morgen. Der tas Team Stonehand imot av representanter fra promotorselskapet Sauerland og Evensen behøver ikke tenke på annet enn kampen om fire dager.

- Sauerland har allerede vært der et par dager og opprettet base. Vi slipper å gjøre noe selv og kan konsentrere oss om kampen, sier Wærøy.

Kveldens økt i boksekjelleren på Melhus ble avsluttet med at Wærøy rettet en serie kontrollerte slag mot Evensens overkropp.

- Dette er herding, forklarer treneren.

- Er han godt herdet?

- Han er ikke herdet. Han er armert, smiler Wærøy lurt.

Evensen har levd i en tunnel i lang tid nå. To daglige treningsøkter og tid til lite annet har vært hans hverdag de par siste månedene. Nå er han klar for å hente hjem EM-beltet.

- Kampen er et speilbilde av forberedelsene og forberedelsene har vært tipp topp. Kampen lørdag blir som den siste mila av et maraton, sier han.

- Hva venter deg lørdag?

- En motstander som har lyst til å slå hodet av deg. Som vil forsvare beltet. Alle mine tanker er rettet mot det som skal skje klokka 22 på lørdag.

Andreas Evensen tar imot treffere fra trener Helge Wærøy for å ruste seg mot slag fra Alexandre Miskirtchian lørdag. Foto: Thomas Olsen