I Størenhallen var det i helga kamper både for barn og voksne, og først ut var barna. Lørdag møtte Støren J10 Lundamo/Flå J10, og det ble en spennende kamp med stor innsats fra begge lag.

God innsats

Entusiastiske foreldre ga tips og rosende ord fra sidelinja, og det var også et ivrig publikum som fulgte spent med fra tribunen. Kampen endte 5-10.

– Det er veldig artig å være med på håndball, enda artigere enn å være med på ski, sier Ellen (9) fra Lundamo/Flå.

Ellen startet med håndball sist høst, og er også med på turn, fotball og ski.

– Bare tre fra Flå er med, og jeg skulle ønske det var flere, sier Ellen.

Rekruttering

Selv om det norske landslaget for kvinner har hevdet seg meget godt og det er stor fokus rundt herrelaget, sliter idrettslag i Gauldalen med å rekruttere.

– Vi hadde med 11 spillere i dag, men ei ble skadet. For å få nok, må vi hente spillere til laget blant åtteåringer, og vårt J10-laget består av bare åtte- og niåringer. Men vi er fornøyd med at vi klarer å stille med lag ettersom vi startet med to spillere og endte på 13, sier lagleder Trine Samdal fra Lundamo/Flå.

Valgmuligheter

Trener Ola Rønningsgrind fra Støren J10 forteller at det er vanskelige å rekruttere jenter enn gutter til håndball, og at han ikke vet hvorfor det er slik.

– Oppgangen på guttelaget kan skyldes at herrelaget har gjort det bra. Vi skal på Byåsen-kamp på onsdag, og senere skal laget på cup på Lillehammer. De trener to ganger i uka. Ungene har ganske mange valgmuligheter i dag, sier Rønningsgrind.

Spillerne er med på seriekamper fra de er 10 år gamle.

– Vi ser at de lærer mye av å være med på kamper. De synes det er artig å få komme på en stor bane og spille kamp der, forteller Rønningsgrind.

Tord Tjora og Anna Gildset var dommere under kampen.