– Pass, penger og bankkort ligger og flyter på nattbordet, mensølvmedaljen har jeg lagt i safen på rommet. Den betyr mye mer for meg.Utfordringen blir å huske og få den med hjem, smiler Graabak i presserommet påHotel Olympionico.

Det norske utøverhotellet ligger en halvtimes gange utenforCavalese sentrum hvor medaljene deles ut på kveldstid. Søndag kveld var detGraabak og det kombinertlandslagets tur til å motta hyllest for sineprestasjoner på idrettsarenaen. Men nå er VM over for Graabaks del. I gårformiddag fikk han beskjed fra landslagsledelsen om at han Mikko Kokslienkommer inn på laget til dagens individuelle konkurranse. Magnus Krogh harfortsatt tillit og dermed er det 21-åringen fra Melhus som må innta enreserverolle ut mesterskapet. Graabak tar vrakingen med fatning.

– At Mikko kommer inn er ikke overraskende. Han er frisk og ensom kan ta gull. Den siste plassen har stått mellom meg og Krogh, og at han fården er greit. Han har vært mye bedre enn meg her nede. Vi er med for å tamedalje og sånn som jeg har hoppet er det greit. Jeg har hoppet mye bedre istorbakken og er på rett vei, men det er uansett en grei vurdering, gjentarhan.

Skuffet over hopping

Resten av mesterskapet blir han reserve og dersom noen må ut medsykdom er han klar til å steppe inn. Han får også en rolle en ekstra servicemann.

– Jeg blir med og hjelper til rundt guttene, teste ski og bidratil å pønske ut smarte taktikker. Jeg ønsker å hjelpe de andre til medaljer,sier han.

– Er det skuffende å måttese på fra sidelinja?

Jeg kan være skuffetover at jeg ikke er med, men jeg er mer skuffet over det jeg gjorde ilillebakken. Jeg så ikke den komme fordi jeg hadde hoppet bra i forkant. Mendet ble mye høye skuldre og krampe og da går meterne fort, sier han.

– Lært mye

Graabak vurderer det slik at han er en erfaring rikere.

– Jeg skal ta med meg dette og sørge for at det ikke skjerigjen. VM var noe stort og nytt for meg og jeg ble nok grepet av sammenhengen.Men det kommer flere muligheter. Jeg har fått noen trøkker i trynet før, detteer ikke det verste. Det var fem dårlige hopp i 90-metersbakken, sier han.

– Hva tar du med deg fraVM?

– Som jeg skrev på Twitter. Jeg har hatt mange fine stunder,kost meg og blitt kjent med masse folk. Jeg sitter igjen med mange fineopplevelser, selv om VM ikke ble som forventet. Jeg har lært mye av andre ogsånn sett kommer jeg ut i pluss på en samling som dette, sier han.