Melhus-juniorer yppet mot seniorene

Juniorene Fredrik Riseth, Sivert Grøtan Eriksen og Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til en sterk 15. plass på dagens NM-stafett.

Sivert Grøtan Eriksen, Johannes Høsflot Klæbo og Fredrik Riseth er juniorer, men gikk i dag som seniorer. 

Martin Ree, Magnus Wiig og Odd Egil Brobakk satte Støren på langrennskartet igjen nasjonalt med 86. plass. 

Trengelsen var stor ut fra start. Nesten 130 lag stilte til start. 

Sport

Riseth og Eriksen er Melhus-gutter som representerer Byåsen IL i skisporet, mens Klæbo er en ekte Byåsen-gutt. Samtlige er juniorer, men stilte til start på klubbens tredjelag på NM-stafetten i dag. Det gikk over all forventning.

Riseth gikk førsteetappen og leverte så pass godt at Eriksen måtte gjøre seg klar i vekslingsfeltet langt tidligere enn han hadde regnet med. Riseth hadde 21 beste etappetid i feltet som hadde snaut 130 lag til start. Eriksen gikk også en forrykende etappe og noterte seg for 23. beste tid. På siste etappe tok Klæbo igjen flere lag og da han passerte målstreken etter ti tøffe kilometer var det som 15 beste lag. I NM. For seniorer.

- Jeg hadde ikke tenkt at det var mulig. Vi har vært på Lillehammer denne uka og trent fire og en halv time om dagen. Vi har ikke ladet opp til stafett, sier Eriksen, lettere henrykt.

Martin Riseth hadde 13. beste etappetid for Byåsen 2 som til slutt endte på 47. plass. Martin Hovin hadde 3. etappen for Byåsen 4 som ble klokket inn til 42. plass, og Aleksander Riseth gikk for Byåsen 5 som ble nummer 85.

På plassen bak fulgte Støren med Odd Egil Brobakk, Martin Ree og Magnus Wiig på laget.

- Vi må være fornøyd med det, sier Ree.

Traseen på Lillehammer regnes som en av verdens hardeste, noe som bekreftes av omtrent samtlige som tronderbladet.no prater med.

- Det kjentes ut som om jeg hadde influensa, smiler Ree.