Buvik rykker opp og ned

Nå kan selv ikke teorien berge Buvik i andredivisjon. Klubbens seniorlag rykker likevel opp.

Stian Øyås og Buvik har tatt ni poeng på 21 kamper i andredivisjon. Øyås var lagets beste på en heller dårlig Buvik-dag lørdag. 

Sport

Da Sokna slo Tolga-Vingelen lørdag hjalp de Buvik 2 til opprykk fra femtedivisjon, til tross for at hovedpersonene selv gikk på en skikkelig smell, og tapte 1-6 mot Tylldal/Tynset 2 dagen etter.

Slike resultater har imidlertid vært unntaket mer enn regelen for Buvik 2 i år. Laget har bare avgitt ti poeng på 15 kamper, og kan slå ut håret i sin siste kamp mot Rennebu, uten å risikere noen verdens ting.

Gultrøyenes andrelag rykker opp for andre år på rad. De startet i sjettedivisjon i fjor, og skal altså spille fjerdedivisjon neste år. Samtidig rykker førstelaget ned fra andredivisjon til tredje.

Det har trener Rune Alex Normannseth vært inneforstått med en god stund nå, og etter 2-6 mot Kjelsås i Buvika lørdag, skal man være god i mattematikk men elendig i sannsynlighetsregning for å se hvordan Buvik skal kunne berge plassen i andredivisjon.

Støren og Sokna har begge sørget for fornyet kontrakt i femtedivisjon. Der får de trolig selskap av nesten opprykksklare Gimse og helt opprykksklare Trønder-Lyn neste sesong.

Hvorvidt Buvik 2 vil møte Melhus og Flå i fjerdedivisjon, er mer usikkert. Det siste er atskillig mer sannsynlig enn det første. Melhus ligger sist på tabellen, og sju poeng skiller opp til Flå rett over streken, idet fire serierunder gjenstår.

Gauldalsfotballen risikerer altså at Buviks andrelag er det nest beste fotballaget i distriktet på herresiden neste år.