Engen klar for mesterligafinale

Ingrid Syrstad Engen og hennes lagvenninner i Wolfsburg kan glede seg til mesterligafinale søndag etter 1-0 over Caroline Graham Hansens ineffektive Barcelona.

Fridolina Rolfo (t.v) og Ingrid Syrstad Engen jubler etter scoring i Champions League semifinalen.  Foto: Gabriel Bouys

Sport

Barcelonas menn ble ydmyket av Bayern München i mesterligaen. Kvinnene prøvde å gjenreise klubbens ære og var best i det meste av semifinalen, men også de måtte gi tapt for tysk motstand. Bittert nok var det tidligere Bayern-spiller Fridolina Rolfö som scoret.

– Dette sier mye om viljen og vinnermentaliteten i denne gjengen. Vi vant selv om vi ikke var på topp i dag. Vi hadde litt flaks, men jeg er stolt over at vi greide det, sa Rolfö til BT Sport.

Engen var involvert i vinnermålet i det 58. minutt, med en flott crossball til Svenja Huth. Innlegget fra høyre ble bare halvklarert. Ewa Pajor prøvde seg med et flygende brassespark, og via en Barcelona-forsvarer havnet ballen hos svenske Rolfö, som scoret fra kort hold.

Det var mot spillets gang, og etter at Barcelona hadde misbrukt en rekke store sjanser, mange av dem med norske Graham Hansen i en hovedrolle i semifinalen mot sin tidligere klubb.

– Jeg følte meg ganske sikker på at vi kom til å vinne, og vi gjorde alt unntatt å score. Vi hadde nok sjanser til å score minst tre mål, mens de fikk et mål ut av ingenting. Det føles tungt, men vi må gratulere dem og ønske dem lykke til i finalen. Selv må vi dra hjem og trene mer, sa Graham til BT Sport.