Gledet seg til Finnmarksløpet

Cato Myhre og hundene startet lørdag fra Alta.

Cato Myhre startet fra Alta litt før klokka 14.00 lørdag 7. mars.  Foto: Skjermdump NRK

Sport

Når man er rookie som hundekjører er det første gang man stiller til start i det aktuelle løpet. Slik er det for Cato Myhre fra Korsvegen, da han startet i Finnmarksløpet lørdag i 14-tida. Han skal bruke cirka tre døgn på sin 600-kilometer, før han er i mål igjen i Alta tirsdag.

- Har du satt deg noen mål for konkurransen?

Jeg satser på å gjennomføre, ha en fin tur, og komme i mål med alle hundene. Jeg vil kjøre rolig til å begynne med, og så får vi se etterhvert, sa Cato på telefon fra Alta fredag kveld.

 

Han tror det blir et intenst løp, med mye jobbing. Han starter med åtte hunder, og får ingenting gratis. De som kjører 1.200 kilometer har 14 hunder, og kan legge opp løpet litt annerledes. Cato startet også i Femundløpet i år, og fem av hundene herfra er med over Finnmarksvidda. Cato måtte bryte Femundløpet på grunn av skulder- og leddplager hos noen av hundene.

Han har med seg far Roar Myhre som sjåfør og kokk, og Morten Bjørgvik som handler.

- Nå gleder vi oss alle sammen. Det blir spennende, sa Cato dagen før løpet.

Det er 70 kjørere i årets 600-kilometer. Hundekjørersporten er i vekst, og hele 37 av dem er førstegangskjørere i Finnmarksløpet.


To deltakere fra Melhus

Femundløpet er i gang:Cato og hundene måtte bryte løpet

- Årsaken var at jeg fikk tre hunder med skulder- og leddplager, og man må kjøre på hundenes premisser, sier Cato Myhre.


Den andre av årets deltakere i Finnmarksløpet fra Melhus er Lasse Austgarden. Han startet fredag på 1.200 kilometer.


Eksperter har spådd plasseringa

Lasse startet fredag kveld: