Riseth falt under verdenscuprenn

Melhusbyggen prøvde febrilsk å hente inn annenplass på oppløpet

Fredrik Riseth under sprinten i Falun.  Foto: Annika Byrde/ NTB scanpix

Sport

Pål Golberg, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl er videre til semifinale på sprinten i Falun lørdag. Aleksandr Bolsjunov var enda raskere enn de norske.

Golberg og Valnes, som var best på prologen, var også i en klasse for seg da de tok de to første plassene i det første heatet i kvartfinalene.

Verdenscupleder Bolsjunov var enda mer suveren i det tredje heatet. Russeren hadde et vanvittig tempo i sporet og kunne avslappet gå først inn på oppløpet.

Bak han kom Taugbøl inn på annenplass og kvalifiserte seg til semifinalene og det gjorde også Pål Trøan Aune og franske Lucas Chavanat i samme heat, begge med god nok tid til å bli «lucky losers».

Verre ble det for de tre andre norske løperne som var i kvartfinalene.

Fall og diskvalifisering

Eirik Brandsdal, Gjøran Tefre og Fredrik Riseth klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalene. Tefre sto med gult kort allerede før kvartfinalene og med tjuvstart ble det nytt gult og diskvalifisering før siste heatet i kvartfinalene begynte.

Bransdal var ikke rask nok til å kvalifisere seg, og kunne uansett blitt diskvalifisert. Nordmannen beklaget manøveren som gjorde at franske Valentin Chauvin falt på oppløpet.

– Jeg er rett og slett flau over den manøveren jeg gjorde der, det var dårlig. Det var litt desperasjon og kamp om sporet, jeg blir pressa ut på siden og det blir litt knuffing og jeg lurer på om jeg drar litt i han også, så det var ikke bra, sa Bransdal til NRK.

Fall ble det også på Riseth, da han prøvde febrilsk å hente inn annenplassen på oppløpet i sitt heat. Riseth gjorde likevel en god figur i fraværet av Johannes Høsflot Klæbo.

Brudd i hånden

Klæbo som sto over ski-NM med sykdom, stilte heller ikke til start i Falun grunnet brudd i hånden. 23-åringen fikk et bruddet etter et slag på en «boksemaskin» da han var ute og spilte bowling med venner.

– Akkurat da jeg slår, sklir hånden min av og treffer kanten på (en annen maskin). Jeg kjente med en gang at dette ikke var godt, sa Klæbo på sin vlog på YouTube mandag.

Legeundersøkelser bekreftet frykten for brudd og Klæbo fikk beskjed om å ikke belaste hånden fram til ny kontroll 13. februar. Han trener derfor alternativt hjemme i håp om å rekke SkiTour 2020 som starter 15. februar i Östersund.