Graabak og Riiber vant lagsprinten

Endelig ble det melhusbyggens tur til å klatre helt til topps på pallen.

Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak under rennet på Lillehammer før jul. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix  Foto: Stian Lysberg Solum

Sport

Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber gjorde kort prosess i langrennsdelen og vant søndagens lagsprint i kombinert i overlegen stil.

Duoen på det norske 1.-laget gjorde en god jobb i hoppbakken i italienske Val di Fiemma og startet bare to sekunder bak japanerne Ryota Yamamoto og Akito Watabe i langrennet.

De langrennssterke norske løperne var klare favoritter, og Graabak skaffet en liten luke til Japans 1.-lag allerede på åpningsetappen. Løperne gikk fem etapper på 1,5 kilometer hver.


Ny pallplass for Jørgen Graabak

Den tyske kombinertløperen ble for sterk for de norske.

 

Riiber startet annen etappe med 4,9 sekunders forsprang, og han økte avstanden til 12,2 sekunder. Deretter fortsatte Norges førstelag å øke avstanden, og japanerne falt ned til gruppen bak, der fem lag skulle kjempe om 2.-plassen i løpet.

I mål var avstanden økt til 43,8 sekunder. Tysklands 1.-lag med Fabian Riessle og Vinzenz Geiger tok 2.-plassen foran Østerrikes 2.-lag med Lukas Greidererer og Martin Fritz.

– Det var veldig morsomt å gå med Jørgen i dag. Det var en god dag med gode ski, og alt gikk vår vei. Det ble et perfekt løp, sa Riiber i seiersintervjuet med arrangøren.

Han har vunnet det meste denne sesongen, mens Graabak var oppe på toppen av seierspallen for første gang.

– Jeg har vært på pallen sju ganger denne sesongen, så det var deilig med den første seieren. Jeg synes vi var gode i dag, og smørerne har også gjort en kjempejobb, sa Graabak.

Det norske 2.-laget med Jens Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad startet langrennsdelen på 3.-plass, men var 24 sekunder bak duoen Graabak/Riiber.

De ble liggende i gruppen med Japan, Tyskland og de to østerrikske lagene. Japanerne ble hektet av etter halvgått løp, mens Oftebro og Bjørnstad også falt av etter hvert. Dermed ble det tre lag som skulle kjempe om pallplassene bak Graabak og Riiber.

Østerrikes 1.-lag med Franz-Josef Rehrl og Lukas Klapfer ble nummer fire etter å ha rotet det til i spurten mot sine landsmenn.


Nesten hver 20. hølonding er med på skicup

Under norgescupstarten for junior i langrenn nærmer IL Leik seg rekord.Lersbygg har fått drømmejobb under håndball-EM

- Når du har to minutter på deg på å lese opp 40 navn, sier det seg selv at det blir hektisk, sier Dag Alexander Gamst (28) fra Ler som i disse dager realiserer kommentator-drømmen for alvor.