Anne Kjersti Kalvå er tatt ut til verdenscupen i Finland

Lundamojenta fra Team Veidekke Midt Norge får sjansen i verdenscupåpningen i Ruka til helga.

Landslagstrener Ole Morten Iversen og Anne Kjersti Kalvå under 10-kilometeren for kvinner på Beitostølen.  Foto: NTB scanpix

Sport

I kjølvannet av helgens åpningsrenn på Beitostølen besluttet Lotta Udnes Weng å stå over rennene i Ruka i Finland for å legge inn en treningsperiode. Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo får derfor hennes plass.

Landslagstrener Ole Morten Iversen reiser til Finland med ni av de ti løperne på elitelandslaget som har vært aktuelle for rennene i Ruka. Landslaget består av 12 løpere, men Ingvild Flugstad Østberg og Kari Øyre Slind er begge uaktuelle til kommende helgs renn.

Kvinnetroppen til Ruka ser dermed slik ut: Therese Johaug, Heidi Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Ragnhild Haga og Anne Kjersti Kalvå.

I neste helgs verdenscuprenn på Lillehammer kommer for øvrig flere enn bare landslagsløperne til å få sjansen. Det har Norge nasjonale kvoter og kan stille med 15 løpere av hvert kjønn.


– Jeg er en ny og bedre utgave av meg selv

Anne Kjersti Kalvå har fått tilbake gleden og er på vei mot sitt beste nivå noensinne. Store prestasjoner på Beitostølen fører henne fort til verdenscup-åpningen.