Andreas Sølberg ble kretsmester i orientering

Nesten 250 deltakere stilte til start da NTNUI arrangerte kretsmesterskap i langdistanse orientering fra Vintervatnet i Bymarka.

Andreas Sølberg ble kretsmester i langdistanse orientering lørdag 7. september.  Foto: John Lerli

Sport

Andreas Sølberg fra IL Leik ble beste sør-trønder i herrenes seniorklasse. Han gjennomførte sin 8,7 kilometer lange løype på tida 1.04,41, med en imponerende kilometertid på 7,05 minutter. 20 seniorløpere stilte til start. Ola Keiserås fra IL Leik ble nummer fem i kretsmesterskapet.

Med 37 sekunders margin kunne Hege Solhjem Melhus fra Melhus IL klatre øverst på seierspallen i sin klasse, D55. Det var tett mellom de fire deltakerne, og Hege løp inn på tida 45,23.

Hege Solhjem Melhuus måtte øverst på seierspallen for å motta medaljen ved bredden av Vintervatnet.  Foto: Stein Ivar Foss

Tone Almås fra IL Leik var nær ved å gå til topps, hun også. I sin klasse D50, var hun bare seks sekunder bak vinneren, Gro Sandstad Eidsmo fra Freidig, og fullførte på tida 48,43. I denne klassen var det seks løpere.

Melhus IL og IL Leik hadde åtte deltakere på kretsmesterskapet. Noen o-løpere valgte Trondheim Maraton framfor mesterskapet i Bymarka.

Det var tunge løyper i Bymarka, med store høgdeforskjeller. Hege Solhjem Melhuus sier at dette var langt fra det beste løpet hennes i sommer.

- Jeg tapte noen minutter på to poster tidlig i løpet, men resten gikk ganske greit. Jeg hadde ikke regnet med å vinne i dag, sier Hege. Hun hadde beste strekktid mellom sju av de ti postene i løypa.

Trønderbladet skrev tidligere lørdag kveld at Andreas Sølberg ble nummer tre i kretsmesterskapet. To Frol-løpere hadde raskere tid, men ettersom de er fra Nord-Trøndelag var de utenfor mesterskapskonkurransen. Vi beklager feilen.

Vant prestisjefylte klasser i o-mesterskap

Midt-Norsk Mesterskap i orientering ble arrangert i helga, med sju medaljer til Gauldalen.


Melhus tok tilbake ledelsen i O-karusellen

Melhus med brakseier på hjemmebane. Klubben hadde halvparten av de nærmere 100 løperne.Ny rekord for o-interessen i Melhus

O-avdelinga i Melhus IL hadde 70 personer på rekrutteringsdag i sentrum.