Vant Eliteracet - invitert til storløp i Sverige

Martin Andre Borten (21) fikk ekstra belønning etter seieren i det norske Eliteracet.

Martin Andre Borten reiser til Sverige i oktober for å krone to meget gode sesonger.   Foto: Truls Lereggen

Sport

I 2018 var Martin Andre Borten en av landets beste bilcrossførere over ti løp. Det førte til invitasjon til Eliteracet, der landets seks beste bilcrossførere får tråkke på gasspedalen i et prestisjeløp.

Borten gikk like godt til topps i Eliteracet. Det førte til invitasjon til NGK-masters, noe som kan sammenlignes med den norske Landsfinalen.

- Alle de beste i Sverige stiller. Det er ikke mangel på erfarne sjåfører der. Johan Kristofferson, han som kjørte i team med Petter Solberg, har vært en gjenganger blant annet, sier Borten.

Martin Andre Borten ser på pokalen han fikk etter Eliteracet. Nå drømmer han om større pokal fra Sverige.   Foto: Truls Lereggen

Håper på finale

Det er årets største løp i Sverige, og naturlig nok er det knyttet stor prestisje til løpet. Ifølge Wikipedia samler NGK-masters svenske mestre, europamestre og verdensmestre for å møte «folkeeliten» til konkurranse.

- Det er kanskje noe man får oppleve bare én gang i livet. Det blir litt ekstra, sier han.

Konkurransen går av stabelen i Karlstad 13. oktober. Borten antar at rundt seks nordmenn er invitert til å kjøre. Selv er han usikker på hvor langt det kan gå i konkurransen.

- Det er veldig uvisst. Jeg håper på en finale, og prøver å komme meg dit, og så ta det derfra.

Gjør det meste selv

Forberedelsene er i høyeste grad i gang, og bilen er på plass på låven. Reglene på budgiving etter endt løp er de samme som i Norge. Det vil si at hvem som helst kan legge inn bud på bilen etter endt konkurranse.

I Sverige er budsummen noe lavere, 9000 kroner mot 11 000 kroner i Norge. Det betyr at det er en risiko med å stille med "for god" bil. Det betyr ikke at Borten reiser med et vrak, men han prøver å holde kostnadene noe ned.

- Den er ikke helt klar enda, men det nærmer seg. Jeg prøver å gjøre mest mulig av trimmingen selv, for eksempel maskinering av topper og den biten, sier han, og legger til;

- Noen kroner koster det uansett. Det er en hobby og en livsstil.