Rasmus fra Lundamo ble første trønderske skytterkonge på 22 år

Den sindige 25-åringen holdt hodet kaldt, og prikket inn ti blinker i Kongelaget. Fire av de var sentrumsblinker.

I dette øyeblikk går det opp for Rasmus Løberg at han er skytterkonge i Norge.  Foto: Kjell Dahle

Sport

Rasmus Løberg ble den første trønderske skytterkongen siden Edvin Aamot vant i Førd i 1997. Da Løberg var ferdigskutt, ble han nærmest båret fram over arenaen av flere tusen publikummere på sin vei mot lederstolen der han satt i TV-ruta til NRK.

Den gamle skytterkongen Tor Harald Lund var da den eneste som kunne true Løberg. Det så ut til å gå Lunds vei, men på det syvende skuddet gikk det galt. For på dette nivået er en 9-er galt. I hvert fall så lenge konkurrenten din skyter 100.

I det øyeblikk nieren kom kunne Løberg slippe jubelen løs på scenen, men han feiret veldig rolig og behersket. Et langt sammenhengende spenningsdrama var plutselig gjenstand for kontrollert utladning.


Rasmus Løberg er helt i norgeseliten

Rasmus Løberg flyttet fra Lundamo til Jæren for syv år siden. Nå er han helt i norgeseliten i baneskyting.

 

Stort spenningsnivå

DFS, Det Frivillige Skyttervesen, startet opp med individuelle skytinger i Kongelaget, nettopp her på Evje sist Landsskytterstevnet ble avviklet her, nærmere bestemt i 2009. Spenningsnivået på den enkelte utøver blir selvsagt mye større.

I tillegg til tusener på arenaen og direktesendt TV, høres banespeakerens stemme gjennom hørselvernet til skytterne.

- Jeg hørte speakeren godt og er jeg glad jeg klarte å komme gjennom dette på en kontrollert måte, sa den nybakte skytterkongen som skyter for Klepp på Jæren.


Disse lokale skytterne er påmeldt til Landsskytterstevnet

Norges største skytearrangement braker løs i Evje i helga. Fra Gauldalen finner vi mange deltakere.