Bad oppdretter fra Ler holde av travprinsesse

Treneren mener det er litt Marit Bjørgen over norsk travs nye superstjerne.

Bjørn Rishaug driver med oppdrett av hester på Ler. Sammen med kona har han fått fram mange gode travhester. Arkivfoto 

Sport

Hillary B.R. har vunnet 12 av 12 løp og er norsk travs nye superstjerne. På veien mot seier nummer 13 trekker treneren trekker paralleller til Marit Bjørgen.

Lørdag stiller Hillary B.R. til start i hoppeavdelingen av Jarlsberg Grand Prix i Tønsberg. Ingen tror fireåringen kommer til å tape.

– Hun er en maskin. Det er litt Marit Bjørgen over henne, den sterkeste jenta i klassen, sier trener Geir Vegard Gundersen til Equus.

44-åringen fra Nittedal har en lang og imponerende merittliste i travsporten. I 2015 brukte han ekspertblikket og blinket ut Hillary B.R. allerede som føll. «GV» Gundersen ba oppdretter Bjørn Rishaug fra Ler i Melhus kommune om å holde henne av. Etter ett år kom han tilbake med eierne Arne Sandbæk jr. og Erland Åslund.

Resten er en liten eventyrhistorie.


Fantomtid av Rishaug-oppdrett

Superhoppa Hillary B.R. presterte kilometertida 1,09,9 i kvalifiseringsløp på Jarlsberg travbane mandag kveld. Ifølge Norsk Rikstoto er det et av tidenes beste travløp.

 

«Et sjeldent individ»

– Hun var dyr, men prisen var ikke «vill». Og hun er verdt mange ganger kjøpesummen nå, uttaler treneren som kan konstatere at Hillary B.R. skiller seg ut på mer enn én måte:

– De beste hoppene pleier å være litt krasse i gemyttet. Hillary er det ikke. Hun er et sjeldent individ og en klok og veldig snill hest, sier mannen og kusken som kjørte sin formel 1-traver i de to første løpene.

Hillary B.R. er klar for hoppeavdelingen av Jarlsberg Grand Prix. Førstepremien er 200 000 kroner. Hillary har til nå drøye 1,6 millioner kroner på konto. Kusken Magnus Teien Gundersen, 22 år, har kjørt inn nesten 30 millioner kroner i sin korte karriere. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media / NTB Scanpix   Foto: Eirik Stenhaug, Equus media/NTB Scanpix

 

Deretter overlot han tømmene til sønnen Magnus. 22-åringen hadde gleden av å vise henne fram for et svensk publikum i Halmstad i mai i år. Magnus og Hillary feide rundt hele feltet og satte banerekord.

Oddsen var 1,6 – den høyeste som er notert på Hillary B.R.

Tolv ganger som en 1-oddser! Hillary har nærmest ubegrenset tillit hos sin store supporterskare.


Ragnhild Bjørnbeth topper landsstatistikken for damer

Melhuskusken har 15 seire og har kjørt inn nærmere èn halv million kroner.

 

Kjempekrefter på lur

I den siste starten var den lange seiersrekken i fare, men for Hillary er sølv nederlag. Hun hadde ekstra kjempekrefter på lur og lager - og ordnet en ny tur inn på seremoniplass med en sterk avslutning. Tiden 1.09,9 var i Usain Bolt-klassen.

– Hun måtte jobbe for det, men denne hesten er helt rå, sa kusk Magnus Teien Gundersen etter at kruttrøyken hadde lagt seg.

Team Gundersen har blinket ut millionløpene Hoppe-Derby og Breeders’ Crown i Sverige når sommeren melder overgang til høst. Men først er det Jarlsberg som gjelder.

Hillary B.R. har 12 strake, tallet 13 er neppe et ulykkestall for hesten som nekter å tape.


Tilbake på travbanen etter fire års pause

Hølonda travlag arrangerte lokalkjøring, og da ble det både en soleklar vinner og heder til ildsjel.