Kowalczyk var sint på Marit Bjørgen i lang tid

Langrennsstjernen Justyna Kowalczyk sier i et intervju med polsk presse at hun i flere år var sint på Marit Bjørgen på grunn av bruk av astmamedisiner.

VAR STORE KONKURRENTER: Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk sammen under et verdenscuprenn i Holmenkollen i 2012.   Foto: NTB scanpix

Sport

At den polske langrennsstjernen har vært misfornøyd med medisinbruken til Bjørgen har vært kjent lenge.

I et intervju med den polske avisa sportowefakty.pl nylig, gjengitt av NRK , forteller hun at hun i flere år var sint på den norske langrennsdronningen. Nå sier hun at hun har forstått at det ikke er utøveren hun skal være sint på.

– Det er hele det norske systemet med leger og medisinske universitet som er en viktig del av landslaget. I dette systemet må utøverne lytte og gjøre det ledelsen sier, sier Kowalczyk.

I dag er de to helt likegyldig til hverandre, ifølge 36-åringen.

– Stridsøksen er begravd for lenge siden, men å si vi er venner vil være en overdrivelse. Når vi av og til møtes snakker vi sammen, men vi er helt likegyldige til hverandre.

Bjørgen har tidligere sagt til NRK at hun mener Kowalczyk burde vite bedre når hun snakker om astmamedisinene hun bruker.

– Det er først og fremst mangelen på kunnskap som skremmer meg. Jeg har medisinske tester som viser at jeg er kvalifisert til å bruke Symbicort, sa Bjørgen.


Hederspris til Marit Bjørgen: - Hun er den største av alle

Skidronningen fra Rognes er blitt utnevnt til æresmedlem i Sør- Trøndelag skikrets.Marit Bjørgen har blitt mamma igjen

Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg ble lørdag foreldre for andre gang.