Johannes Høsflot Klæbo vant Marit Bjørgen-rennet

OL-vinneren var etteranmeldt til skidronningas renn på Støren, og gikk hen og vant alle prisene.

Etter målgang ble det noen ord om rennet. T.v. Johannes Høsflot Klæbo. 

Sport

Under lørdagens Marit Bjørgen-renn i Frøsetmarka skianlegg på Støren, ble det kjendistungt i klassen 21-30 år. OL-vinner Johannes Høsflot Klæbo var etteranmeldt, og vant Marit Bjørgen-rennet i herreklassen. Han tok også spurtprisen og fjellprisen, og et napp i vandrepokalen.

- Dette var ikke et barneskirenn, slår Johannes Høsflot Klæbo fast etter at seieren var sikret. Han brukte 1,07 time på den 28 kilometer lange løypa, og slo nestemann med ett sekund.

En trio var stort sett hele tida i teten, og inn på andreplass kom Magnus Stensås som går for Tydal IL, mens Andreas Dahlø Wærnes fra Trønder-Lyn IL kom på tredjeplass. Kombinert-kongen Jørgen Graabak måtte nøye seg med fjerdeplassen. I dameklassen gikk Kari Øyre Slind inn til seier.

- Det var en veldig fin tur og løypa var fantastisk. Vi gikk fort opp til toppen og så rolig. Det er artig å gå turrenn, sier Klæbo til Trønderbladet.

Johannes Høsflot Klæbo hadde hendene full av priser etter prisutdelinga. 

 

Etter at han kom i mål, flokket unge skiløpere seg rundt ham for å sikre seg en autograf.

Mange av skiløpere bad om å få en autograf og få bli fotografert sammen med Johannes Høsflot Klæbo. 

 

Marit Bjørgen-rennet hadde i år 211 påmeldte samt trimmere, og det var også stor innsats blant de minste. Skidronninga selv måtte i år melde avbud av hensyn til yngstesønnen Ola fordi hun ikke så det likt ifølge rennleder Ola Løkken, å reise fra Oslo og til Støren siden yngstesønnen er bare noen få uker gammel.


Brede smil og raske ski i Marit Bjørgen-rennet

Kommende skidronninger og skikonger utfoldet seg i det tradisjonsrike rennet på Støren.

 

Det var svært fint vær og folk koste seg ute i skianlegget. Snøforholdene var gode, og føret ble av Tove Fjorden Ree fra arrangementskomiteen beskrevet som raskt. Kristin Bjørgen, mor til Marit Bjørgen, hadde ansvar for startfeltet mens faren Ola var løypesjef.


Marit Bjørgen-rennet går uten skidronningen

Rennleder Martin Ree lover fantastiske forhold når det populære skirennet arrangeres i Frøsethmarka lørdag.Marit Bjørgen har blitt mamma igjen

Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg ble lørdag foreldre for andre gang.Våre 20 beste utøvere i 2018

Marit Bjørgen på toppen en siste gang

Når man blir tidenes mestvinnende vinterolympier og legger opp samme året, fortjener man å toppe Trønderbladets kåring.