Marie Rokkones Hansen scoret ti mål på landslagssamling

I Trofeul Carpati Cup i Romania ble det tre av tre mulige seire for de norske håndballjentene.

Juniorjentene til Norge feirer turneringsseieren. Marie Rokkones Hansen sitter helt til venstre i første rekke.   Foto: Ane Victoria N. Mällberg

Sport

Marie Rokkones Hansen var i helga på U19-samling med landslaget i Romania. Det var i fjor at melhusjenta for første gang ble tatt ut på det aldersbestemte landslaget. Siden den gang har hun fått mye tillit av landslagstrener Sissel Nygård Pedersen.

I helga tok Marie & co tre av tre mulige seire og Norge vant Trofeul Carpati Cup i Romania. Byåsen-spilleren fra Melhus scoret tilsammen ti mål på de tre kampene.


Seks melhusbygg i aksjon i håndballfest – én av dem fikk premie

Det ble egentlig en nedtur for regionens håndballprofiler. Men en fikk i hvert fall en bestemannspremie å ta med seg hjem.

 

Tre av tre

I turneringas første kamp mot Nederland vant de norske juniorjentene 34-26. Stillinga til pause var 17-14 favør Norge. Marie noterte seg for tre scoringer.

Mot Polen ble det en ny overlegen seier. Til pause ledet Norge bare 14-13, men stillinga ble tilslutt 33-25. Her ble det hele fem mål på Marie.

Jentene avsluttet helga med å slå vertsnasjonen Romania 33-26. Til pause ledet Norge 16-12. Marie scoret to mål i denne kampen.


Slik opplevde Ane og Marie gullfinalen med Byåsen

Frysninger. Magisk. Rørende. Slik beskriver gulljentene fra Melhus sin Oslo-tur, som endte med edelt metall og et minne for livet.Marie (18) holder motet oppe til tross for brutalt møte med topphåndballen

Mens alle piler har pekt oppover for Marie Rokkones Hansen, har Byåsen slitt med treneravgang, oppsigelser, spilleropprør og elendig økonomi.