Riibers fravær gir Graabak større vinnersjanse

Jarl Magnus Riiber står over helgens verdenscuprenn i kombinert i Lahti. Dermed er scenen ledig for blant andre Jørgen Graabak.

Med fraværet til Jarl Magnus Riiber til helgas verdenscuprenn er det større sjanse for at Jørgen Graabak kommer på pallen.  Foto: Ned Alley/NTB scanpix

Sport

Riiber har radet opp seirer i verdenscupen denne sesongen. I Klingenthal sist helg tok han nummer ti og avgjorde i samme slengen verdenscupen sammenlagt.

Han er den første nordmannen som vinner den gjeve krystallkula siden Bjarte Engen Vik i 1998/99-sesongen.

Kommende helgs verdenscuprenn i Lahti står Riiber over for å kunne forberede seg optimalt til VM i Seefeld. Det skal gås lagsprint lørdag og individuelt renn søndag i den finske skimetropolen.


Jørgen Graabak på pallen på hjemmebane

27-åringen fra Melhus fikk en etterlengtet opptur da han ble nummer tre i søndagens verdenscuprenn i Granåsen.

 

Spennende tropp

Norges Skiforbund har tatt ut sju utøvere til rennene. Lista over navn inneholder blant annet VM-troppen – minus nevnte Riiber.

Einar Lurås Oftebro, Espen Andersen, Espen Dahlhaug Bjørnstad, Jørgen Graabak, Jan Schmid, Magnus Krog og Leif Torbjørn Næsvold får alle sjansen.

– Det blir utrolig spennende å se hva Jørgen, Jan, Magnus og Espen Bjørnstad får til etter at de sto over sist helgs renn i Klingenthal. Det blir også interessant med Jan som kommer rett fra høydeopphold i Sveits, sier sportssjef Ivar Stuan.

Veteranen Schmid har ikke konkurrert siden trippelen i franske Chaux Neuve i midten av januar. Den avsluttet han med en sterk konkurranse søndag.

Leif Torbjørn Næsvold har imponert i kontinentalcupen den siste tiden og har sikret seg kvoteplass ut sesongen i verdenscupen.


Graabak gikk seg opp elleve plasser på hjemmebane

27-åringen fra Melhus spurtslo tyske Johannes Rydzek og ble nummer ti i lørdagens verdenscuprenn i Granåsen.Jørgen Graabak med bestenotering i Chaux-Neuve

Kombinertløperen fra Melhus var bare én dårlig involvering unna pallplass i sammendraget.