Jenny Enodd klar for EM i skiskyting

22-åringen fra Budal er med i den norske troppen som reiser til Hviterussland.

18. til 24. februar skal Jenny Enodd gå EM i Minsk. Her er hun på Sjusjøen tidligere i sesongen.   Foto: vegardphoto.com/Norges Skiskytterforbund

Sport

Jenny Enodd fra Budal skal gå EM i skiskyting. Det ble klart da Norges Skiskytterforbund tirsdag presenterte uttaket til mesterskapet i Minsk.

- Det føles bra å være tatt ut. EM er det største for alle som går IBU-cup og et stort mål for veldig mange. Det å kvalifisere seg til et mesterskap er veldig gøy, sier Enodd til Trønderbladet.


Jenny Enodd er tatt ut på rekruttlandslaget i skiskyting

22-åringen fra Budal belønnes etter en god sesong.

 

Verdenscupmotstand

Det er ikke første gang Enodd deltar i EM. I fjor var hun med da mesterskapet gikk i italienske Ridnaun. Budalsjenta har fått flere muligheter i IBU-cupen i vinter.

- Jeg skal prøve å gjøre gode løp. Planen er å slippe meg litt mer løs på standplass og få ned tidsbruken der. Ellers så handler det om å få kjenne på et litt høyere nivå enn vanlig. En del land stiller med VM-laget, så det blir spennende å gå mot løpere som normalt går verdenscupen, forteller Enodd.


NM-sølv til Jenny Enodd

Skiskytteren Jenny Enodd fra Budalen fikk andreplass i NM i Ål lørdag.

 

Europamesterskapet er en del av IBU-cupen. Få løpere fra elitelandslaget deltar, men Tarjei Bø er tatt. Verdenscuplederen skal finne VM-formen.

EM i Minsk går i perioden 20. til 24. februar. Konkurransene i Canmore og Soldier Hollow er de siste i verdenscupen før VM i Östersund i neste måned.

Det norske uttaket

Menn:

Tarjei Bø (Markane), Sindre Pettersen (Nittedal), Fredrik Gjesbakk (Bossmo & Ytteren), Håvard Gutubø Bogetveit (Førde), Tore Leren (Vingelen), Endre Strømsheim (Bærums).

Kvinner:

Karoline Knotten (Vingrom), Karoline Erdal (Førde), Eline Grue (Kvikne), Jenny Enodd (Budal), Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal).

En sjette kvinnelig deltaker vil bli tatt ut i løpet av de kommende dagene.


Slik gikk det i Italia i dagens renn

Skiskytterne Jenny Enodd fra Budal og Andreas Dahlø Wærnes fra Kvål fortsatte i IBU-cup i Italia denne søndagen.Jenny Enodd sesongåpner på Sjusjøen i helga

Skiskytteren fra Budal har funnet seg godt til rette på rekruttlandslaget og gleder seg til å komme i gang med sesongen.