Jørgen Graabak på andreplass etter sterk avslutning

Kombinertløperen fra Melhus ble nummer to i Val di Fiemme etter å ha gått ut som nummer seks. Seieren gikk til Johannes Rydzek fra Tyskland.

Jørgen Graabak gikk seg opp til pallen i fredagens kombinertrenn i Val di Fiemme.  Foto: NTB scanpix

Sport

27-åringen fra Melhus spurtet inn til andreplass etter en gnistrende sisterunde. Graabak gikk ut som nummer seks i langrennet.

Johannes Rydzek var raskest, mens østerrikske Mario Seidl, som ledet klart etter hopprennet, ble nummer tre.

Jarl Magnus Riiber ble nummer fire, mens Jan Schmid kom i mål på 9.-plass, et drøyt minutt bak vinneren.


Graabak traff TV-kamera i tilløpet

Jørgen Graabak traff et TV-kamera i tilløpet i den provisoriske konkurranseomgangen i kombinert i Val di Fiemme torsdag, men slapp fra det med skrekken.

 

- Gøy å konkurrere

Under den provisoriske konkurranseomgangen fredag traff Graabak et TV-kamera i tilløpet. Han kom fra den skremmende hendelsen uskadd og viste at han ikke hadde latt seg skremme.

– Etter en litt rar hoppomgang i går var det godt å være tilbake i bakken og få til et godt hopp uten noe trøbbel. Det ble et spennende langrenn med Mario i front fra start. Det var gøy å konkurrere, sa Graabak i et intervju publisert av FIS.

Rask trio

Riiber gikk ut som nummer to, 39 sekunder bak ledende Mario Seidl fra Østerrike. Den norske kometen, som har vært helt overlegen denne sesongen, knappet tidlig inn tid. Halvveis var avstanden på 18 sekunder, mens en trio bestående av Jørgen Graabak, Johannes Rydzek og Akito Watabe fulgte like bak.

Ut på den tredje av fire runder ble en trio til en kvartett, da Riiber ble hentet inn. De fire slet lenge med å knappe inn på Seidl, men virket mer interessert i hvem som skulle dra gruppen.


Derfor går ikke Jørgen Graabak verdenscupen i Estland

Kombinertløperen fra Melhus prioriterer VM-forberedelser og skal på samling i Seefeld.

 

Sterk avslutning

Med en drøy kilometer igjen klinte virkelig Rydzek til og fikk Jørgen Graabak på slep. De to hentet inn Seidl. Rydzek ble for sterk i avslutningen, og dermed ble det en kamp om annenplassen for Graabak.

Av øvrige norske ble Jens Luraas Oftebro nummer 17, Espen Andersen kom på 28.-plass. mens Espen Bjørnstad ble diskvalifisert etter å ha brutt hoppdressreglene.

Jarl Magnus Riiber leder fortsatt verdenscupen soleklart. Han har 680 poeng. Johannes Rydzek på annenplass har 401 poeng. En nordmann har ikke vunnet verdenscupen i kombinert siden 1999.


Våre 20 beste utøvere i 2018

Marit Bjørgen på toppen en siste gang

Når man blir tidenes mestvinnende vinterolympier og legger opp samme året, fortjener man å toppe Trønderbladets kåring.Jørgen Graabak med sterk verdenscupseier

Jørgen Graabak reddet dagen og spurtet til verdenscupseier, etter at Jarl Magnus Riiber ble felt av det sportssjef Ivar Stuan kalte en arrangørskandale i hoppbakken.