Her blir Ane (18) hyllet i Trondheim Spektrum

Melhusjenta og resten av U20-laget til Byåsen fikk fortjent applaus fra flere hundre tilskuere onsdag kveld.

Flere hundre tilskuere hyllet Ane Hjulstad Bagøien og resten av U20-jentene i onsdagens eliteseriekamp mellom Byåsen og Fredrikstad. Marie Rokkones Hansen var i garderoben med A-laget da dette bilde ble tatt.   Foto: Marius S. Dahl

Sport

Omlag 700 tilskuere hyllet Ane Hjulstad Bagøien og resten av mesterne til Byåsen.

- Det var veldig morsomt. Det var hyggelig at det var mye folk, det var litt stas, sier Hjulstad Bagøien til Trønderbladet.

Da hadde Fredrikstad akkurat slått Byåsen 27-25 i årets første eliteseriekamp i Nidarøhallen, der Marie Rokkones Hansen og Astrid Holstad måtte se seg slått etter at laget kollapset på slutten.


Ane og Marie vant NM-gull med juniorlaget til Byåsen

To melhusjenter dominerte da Byåsen slo Sola NM-finalen for U23 i Oslo spektrum lørdag.

 

Ble hyllet

A-lagets skuffende tap tok derimot ikke bort glansen til J20-laget, som i jula ble norgesmester etter å ha slått Sola i finalen i Oslo Spektrum.

Fortjent fikk de sin hyllest i onsdagens hjemmekamp, der rundt 700 tilskuere klappet spillerne inn mens de fikk lest opp navnene og fikk hver sin rose.

- Jeg er litt sjenert, men det gikk bra nå, når vi var så mange, sier Hjulstad Bagøien, som selv scoret noen viktige mål i tremålsseieren i finalen.


Slik opplevde Ane og Marie gullfinalen med Byåsen

Frysninger. Magisk. Rørende. Slik beskriver gulljentene fra Melhus sin Oslo-tur, som endte med edelt metall og et minne for livet.

 

- Utrolig gøy

- Det var utrolig gøy å få kjenne på stemninga i Oslo, sier hun.

Rokkones Hansen var som kjent mestscorende i kampen, men hun var i garderoben med A-laget da ungjentene ble hyllet.

Nå er spørsmålet hvor lenge Hjulstad Bagøien klarer å holde rosen i live.

- Jeg skal prøve å holde den i live en stund, smiler tenåringen fra Melhus.


Maries første møte med gamle lagvenninner

Håndballtalentet fra Melhus sto for første gang i karrieren på motsatt banehalvdel av sine gamle lagvenninner da Byåsen Bredde møtte Melhus/Gimse til seriekamp i 2. divisjon.Marie (17) scoret i debuten på øverste nivå: - Skummelt

Hun er ikke gammel nok til å kjøre bil, men Marie Rokkones Hansen er i gang med å etablere seg i Eliteserien i håndball.