Jørgen Graabak på andreplass på Lillehammer

Kombinertutøveren fra Melhus avanserte i langrennsdelen, og sørget for dobbelt norsk i teten.

Jørgen Graabak i hoppbakken i Ruka i november.  Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Sport

Jarl Magnus Riiber (21) rundet av verdenscuphelgen på Lillehammer med en overlegen seier søndag. Kombinertkometen fikk dermed full uttelling på hjemmebane.

Riiber hadde kun én verdenscupseier fra før i karrieren, men klinket til og vant samtlige tre konkurranser i OL-byen fra 1994.

– Det er litt ubeskrivelig. Ting fungerer åpenbart, og det er bare å gå. Det viser seg at jeg kan gå like raskt som de andre, sa Riiber til NRK.

– Det som skjedde i hoppbakken første dagen, med 82 meter, var veldig kjedelig. Men siden har det gått bedre, og jeg har fått mer og mer selvtillit.

Søndag ble det dobbelt norsk med Jørgen Graabak på annenplass, mens tyskeren Johannes Rydzek endte på tredjeplassen.

Ensom

Riiber gikk alene ut på 10-kilometeren etter sterk hopping. Riiber hadde 21 sekunds forsprang til nest bestemann, østerrikeren Franz Josef Rehrl, og det forspranget økte han enkelt.

Forspranget var doblet etter tre kilometer, og da var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Men Oslo-gutten fortalte en annen historie enn det man kunne få inntrykk av via TV-skjermen.

– Jeg var defensiv i hodet hele veien. Du er sliten etter å ha gått i kjelleren to dager på rad. Og dette været hjalp ikke på, sa han med henvisning til det fryktelige snøværet på Birkebeineren skistadion.

Tett bak vinneren

I mål var Riiber voksne 35,8 sekunder foran nestemann, selv om han hadde muligheten til å gå kontrollert og kose seg litt på siste halvdel.

Bak Riiber var det en god gjeng som klarte å gå seg opp i et samlet hovedfelt på sju-åtte løpere, blant dem tre nordmenn. Graabak klarte å skaffe seg en liten luke før mål og slo Rydzek i kampen om 2.-plassen.

Espen Bjørnstad ble nummer seks, Jan Schmid nummer åtte og Magnus Krog nummer ni.


Jørgen Graabak på sjetteplass

Kombinertutøverne er i aksjon på Lillehammer.Revansjelysten Graabak foran Lillehammer-helga

Jørgen Graabak fikk det ikke til å stemme i verdenscupåpningen i Finland. Derfor er det en litt revansjesugen 27-åring som stiller til start i Lillehammer.