Filip (17) fra Melhus vant fem medaljer i judo-NM

Trener Erlend Brovold i Trondheim Judokwai tror han har noe stort på gang.

Judo-utøver Filip Banach (helt til venstre) med sølvmedaljen rundt halsen.   Foto: Privat

Sport

Filip Banach fra Melhus deltok forrige helg i judo-NM for ungdom og junior i Sande i Vestfold. 17-åringen som til daglig går idrett på NTG på Bærum, konkurrerer for Trondheim Judokwai.

I lørdagens individuelle konkurranser vant han sølv i klassen U18 73 kilo. Søndag var det lagkonkurranser og her var han med å vinne to gull i klassene U18 men og U18 mix. Filip og laget tok også sølv i klassene U21 menn og U21 mix.

- Filip ble NM-kongen vår. Han løftet alle med sitt humør, fightervilje og kampseire individuelt og særlig i lag, der han var i særklasse. Ingen var i nærheten av hans nivå og bidrag. Klubbens to gull og sølv kan vi i stor grad takke Filip for, skriver trener Erlend Brovold i Trondheim Judokwai i en e-post.


7. plass i Nordisk mesterskap

Filip Banach vant to og tapte to kamper i Trollhättan.


- Har noe stort på gang

Klubben var nære gull i U21-klassen i mix, men i siste kamp ble Filip skadet i skulderen av et ulovlig skulderbend (teknikk) og tapte derfor kampen. Ifølge Brovold ble han tatt godt vare på og fikk iset ned skulderen.

- Vi får håpe skaden ikke setter Filip ut lenge, for nå ser det virkelig ut som han har noe stort på gang. Er mektig imponert av han i helga, opplyser treneren.

Filip Banach fra Melhus under junior-NM i Sande i Vestfold.   Foto: Trondheim Judokwai

 

Banach drømmer om å delta i OL

Filip Banach fra Melhus vil flytte til høsten for å bli best mulig i judo.


Hva er judo?

Ifølge Store norske leksikon er judo en japansk kampsport, en form for bryting hvor man fra stående prøver å kaste motstanderen ned på ryggen eller å holde ham under kontroll nede på matten.

I Norge er judo trent fra 1950-årene. NM er arrangert fra 1969, hvor det kåres mestere individuelt og for lag begge kjønn.
Fortjent stipend til sprek ungdom

Ingrid og Filip fikk utmerkelse for sin innsats og gode resultater.