Syrstad Engen møter Barcelona og verdens beste fotballspiller

Suverene LSK Kvinner møter katalansk motstand i kvartfinalen i Champions League.

NY MOTSTANDER KLAR: Ingrid Syrstad Engen (t.h.) og Anja Sønstevold feiret 3-0 seieren i Champions League kampen mellom LSK og Zvezda 2005. Nå venter Barcelona i kvartfinalen.  Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Sport

Det ble klart etter fredagens trekning. Selveste Barcelona kommer til Åråsen i slutten av mars. Der står semifinalebilletter i Champions League på spill.

- Det var viktig for oss å unngå de verste storlagene som Lyon og Wolfsburg. Vi håpet på enten Slavia Praha, Bayern München og Barcelona, så vi er godt fornøyd, sier Ingrid Syrstad Engen.


Maiken Bakke drømmer om Ørn-comeback - drømmen er gjensidig

Et to år langt eventyr i Nord-Norge kan være over for toppseriespilleren.

 

Slapp unna Hegerberg

- I tillegg fikk vi en god trekning i en eventuell semifinale. Vi slipper Lyon og Wolfsburg der også, legger hun til. Der møter gultrøyene enten Bayern München eller Slavia Praha. Lyon og Wolfsburg møtes i en stjernespekket kvartfinale med norske profiler som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Lyon er regjerende mester i den gullkantede turneringen.

Landslagsprofilen fra Melhus kommer til å være midt i sentrum av begivenhetene på Åråsen, slik hun har vært i hele år. Hennes "nye" lagvenninner har dundret gjennom Toppserien med et brak og vant nesten alle kampene i gullsesongen. Laget er i cupfinalen og sikret seg nylig kvartfinalebillett i Champions League etter å ha slått Brøndby.


- Ingrid var en av de som trente mest

Fotballproffene gratulerer:

 

- Klinger bra

Nå venter altså Barcelona. Ikke verdens beste lag, men de huser i det minste verdens beste spiller. I oktober i fjor, ble nederlandske Lieke Martens kåret til årets spiller av FIFA.

- Jeg vet om noen og spesielt Lieke Martens er jo veldig god. Hun ble jo kåret til verdens beste spiller. Jeg har møtt henne før (Norge-Nederland i høst) og det gikk jo bra, sier Syrstad Engen, som selv scoret i 2-1-seieren og sikret norsk VM-billett.

- Det klinger jo bra å møte sånne lag. Nå skal vi gjøre en god jobb i vinter og være klar til å møte dem, sier hun.

Første møte vil være i Barcelona enten 20. eller 21. mars. Returkampen går på Åråsen en uke senere. En eventuell semifinale vil også begynne på bortebane.

Hele trekningen:

Kvartfinaler:

  • Slavia Praha–Bayern München
  • Barcelona–LSK Kvinner
  • Lyon–Wolfsburg
  • Chelsea–Paris Saint-Germain
  • Semifinalene:
  • Slavia/Bayern–Barcelona–LSK Kvinner
  • Lyon/Wolfsburg–Chelsea/PSG

– Jeg har blitt spurt om det er kjedelig å bare vinne

Ingrid Syrstad Engen vinner alt med LSK