Obos-cup Semifinale J17 Charlottenlund-Gimse:

Gimse til finalen i Obos-cupen

- Fantastisk innsats, sier trener Gisle Riset om gimsejentenes seier over Charlottenlund i semifinalen.

GIMSELAGET: Foran fra venstre Helene Vollan Riset, Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg, Marie Eidem Kvaal, Jocelyn Yokwe, Sissel Tolnes Olsen, Ingrid Pettersen, Tiril Stubsjøen Mo, Nora Borren, Ine Fremo. Bak fra venstre Erle Linn Aunet, Julie Elisabeth Faaren, Marit Kvaal, Malin Lyngstad Grønli, Kaja Einvik, Oda Therese Skimmerli, Sol Størseth Olafsen, Sofie Mikalsen Esaissen, Oda Høgsteggen Gylland, Ildri Sandvik og Siri Tilseth Krogstad.  Foto: Gisle Riset

Sport

Et heltent gimselag møtte torsdag kveld Charlottenlund på bortebane for å kjempe om finaleplassen i Obos-cup for J17, forteller J17-trener Gisle Riset.

Treneren oppsummerer kampen i en epost til Trønderbladet:

- Regn i lufta og flomlys er en setting gimsejenter trives med. Charlottenlund spiller til vanlig i toppserien for J17, 0.divisjon, mens Gimse spiller i divisjonen under.  Det er en motstander Gimse-laget kjenner godt fra tidligere møter, og som erfaringsmessig ofte står høyt i banen. Planen var å angripe dette bakrommet med hurtige spillere på topp. En gnistrende førsteomgang av jentene, som tar ledelsen etter 17 minutters spill. Flott gjennombruddspasning av Sissel Tolnes Olsen sender hurtigtoget Marie Eidem Kvaal alene med keeper. Hun gjør ingen feil og Gimse tar ledelsen 1-0.

Etter 30 minutter spilles Marie nok en gang igjennom og setter ballen sikkert i mål. På tampen av omgangen reduserer CSK og lagene går til pause på stillingen 1-2.

Andre omgang ble langt tøffere for Gimse-jentene, og CSK utlignet fortjent midtveis i omgangen. Jentene kjemper om hver ball og viser en fantastisk lagmoral. Ti minutter før slutt avanserer Ine Fremo fra midtbanen, og fyrer et skudd som keeper må gi retur på.

Siri Tilseth Krogstad er påpasselig frempå og scorer fra spiss vinkel. Disse to jentene spiller til vanlig på Gimse IL sitt gode J14-lag, som tirsdag også kvalifiserte seg til Obos-finale! De siste minuttene blir hektiske for Gimse-forsvaret, men jentene med midtstopper Jocelyn Yokwe i spissen rydder unna og Gimse kan juble for finaleplassen.

Laget blir dermed det andre laget fra Gimse som har gått hele veien i den populære turneringen.

- En skikkelig lagseier hvor absolutt alle gjør en fantastisk innsats, fastslår Riset.


Melhusjenter klar for finale i OBOS-cup

I tillegg skal flere lag fra Melhus og Gimse spille semifinaler i den prestisjetunge cupen.


Mot Steinkjer i finalen

Finalen spilles 27. oktober i Abrahallen, og motstanderen er Steinkjer. Dette er et av de tre beste lagene i Trøndelag, og Gimse-jentene har planer om å gi de skikkelig kamp om pokalen! Nå gjenstår semifinale for G16 onsdag 24.10, og Gimse håper på trippel! Møt opp å støtt opp om lagene våre, la oss farge Abrahallen rød og hvit! oppfordrer trener Gisle Riset til slutt i sitt tilbakeblikk på kampen torsdag kveld.


Gimse-jenter sikret finaleplass i OBOS-cupen

Jenter 14-laget til Gimse kan se fram til finale i Abrahallen i slutten av oktober.