Bjørgens prøveglass sprakk under OL

Den pensjonerte skidronningen opplevde svikt i rutinene hos arrangøren.

Marit Bjørgen var tilstede i ny rolle under Kirkebakken Grand Prix rulleskirenn på Hamar tidligere i høst.  Foto: Geir Olsen/NTB scanpix

Sport

Den svenske skistjernen Calle Halfvarsson reagerer på de tyske avsløringene om angivelig grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under vinter-OL.

– Skal det være på det nivået fungerer jo ingen til lengre, sier 29-åringen om avsløringene til den tyske kringkasteren ARD.

Kringkasteren publiserte nylig videomateriale som avdekker grove sikkerhetsbrister i antidopingarbeidet under OL sist vinter. ARD har fått tilsendt en video fra en varsler som tilsynelatende viser et ulåst kjøleskap med urinprøver inne på et testrom.


Marit Bjørgen er gravid igjen

Den tidligere skidronningen Marit Bjørgen blir tobarnsmor i mars.

 

Skremt Bjørgen

Tirsdag sa den norske landslagsdronningen Marit Bjørgen til NRK at hun fikk litt vondt i magen av nyheten, og at hun føler ikke alt var 100 prosent sikkert. Hun opplevde selv svikt i rutinene hos arrangøren.

– Det jeg opplevde da jeg hadde fordelt urinen på a- og b-glassene, var at låsen gikk i stykker da jeg skulle skru igjen. Jeg er glad jeg hadde med meg lege inn, for det var han som oppdaget at det var en sprekk i den, sier Bjørgen.

38-åringen tok to gull, ett sølv og to bronse under vinterens OL før hun la opp som skiløper.


Therese Johaug: – Marit er min mentor

Gammel vennskap ruster ikke. Therese Johaug (30) har fortsatt tett kontakt med Marit Bjørgen (38).Bjørgen fronter nytt prosjekt for funksjonshemmede

Næringslivstopper og idrettsprofiler, med blant andre Marit Bjørgen og Therese Johaug i spissen, går sammen om stiftelsen «VI» for funksjonshemmede.