Graabak får gå verdenscup på hjemmebane

Trondheim overtar for Japan og Sapporo og arrangerer egen verdenscuphelg i kombinert 26.- til 27. januar.

Jørgen Graabak gikk inn til seier Natrudstilen sist helg. I januar blir det konkurranser på hjemmebane i Trondheim.   Foto: Geir Olsen/NTB scanpix

Sport

Det internasjonale skiforbundet (FIS) bestemte fredag at verdenscuprennet i kombinert flyttes fra 12.-13. mars til helgen 26.-27. januar.

Opprinnelig var det Japan og Sapporo som skulle arrangere renn helga 26.–27. januar, men arrangørene i Japan måtte i sommer kaste inn håndkleet.

– Det er viktig for oss å fylle hver helg om vinteren med TV-sendte renn. Derfor er vi utrolig glad for at vi i samarbeid med Norges Skiforbund, arrangørene i Trondheim og NRK klarte å få til dette. Nå ligger alt til rette for en skikkelig kombinerthelg i Trondheim hvor det ikke arrangeres andre renn parallelt. Det blir spennende å se om vi får skikkelig kombinertstemning i Granåsen både lørdag og søndag, sier renndirektør for kombinert i Det internasjonale skiforbundet, Lasse Ottesen.


Jørgen Graabak med første skadefrie sommeren siden 2013

Kombinertløperen fra Melhus er i god rute til sesongen. Med sterke testresultater og en helt frisk kropp, ser det svært lyst ut.

 

Lederen i organisasjonskomiteen, Erik Andresen sier at dette blir en fin anledning til å se flere lokale helter i verdensklasse kjempe om pallplasseringer rett før ski-VM i Seefeld.

– Det kommer til å bli to actionfylte dager med stor stemning i Granåsen, sier Erik Andresen.


Jørgen Graabak tok en overlegen seier

Jørgen Graabak fra Melhus tok en overlegen seier i sommermesterskapet i kombinert søndag.Graabak ble satt på plass av «ukjent» 20-åring

Både Magnus Moan og Jørgen Graabak kom til kort på bysprinten i Lillehammer.