Anders (10) skal kjøre verdens første elektriske crosskart

Lersbyggen blir den første til å teste nyvinningen i en konkurranse.

Anders Bolland (10) fra Ler blir i helga verdens første til å kjøre en elektrisk crosskart i konkurranse.   Foto: Privat

Sport

Anders Bolland blir i helga verdens første fører av en elektrisk crosskart i konkurranse under SM-finalen i Haninge i Stockholm i Sverige. 10-åringen fra Ler er plukket ut fordi han er en del av juniorlaget til RX Evolution, rallycross-skolen som holder til på Gardermoen.

- RX Evolution har fulgt med Anders i NM-rundene. De synes han kjører bra og tok derfor kontakt, forteller pappa Anders Bolland.

Dette er verdens første elektriske crosskart bygget for motorsport. Karten er bygget i Norge av Skaar Racing Team, som lanserte E-cross på Lånke under VM-runden i rallycross i juni.


Alle tre heter Anders

Tre generasjoner har ikke bare samme navn, de har også samme hobby.

 

Den elektriske crosskarten fikk mye oppmerksomhet under VM-runden i rallycross på Lånke.   Foto: E-CROSS

 

Anders kjører selv NM-runder i klassen 85 kubikk, men skal i helga kjøre i klassen 6-11 år. Den elektriske crosskarten er nemlig beregnet for barn mellom seks og tolv år. 

Det er ikke hvem som helst som har testet kjøretøyet før lersbyggen. Den ti år gamle datteren til ni ganger verdensmester i rally, Sebastién Loeb, var den siste som prøvde E-cross.


Fine plasseringer i NM-runden for crosskart

Lokale utøvere hevdet seg under NM-runden på Bollandsmoen.Stinius vil revansjere seg etter forrige NM-runde

Crosskart-kjøreren fra Gimse har fortsatt mulighet på medalje i sammendraget.