Boksetalent fra Melhus klar for sin første Norway Fight Night

Andreas Reppe (18) skal i ringen i den splitter nye storstua til Kolstad Arena.
Sport

Andreas Reppe fra Melhus er klar for sin første Norway Fight Night når han entrer ringen i Kolstad Arena lørdag 15. september. Kampen til 18-åringen går i 64 kilo og han møter den finske bokseren Kerim Kedyrov.

- Mine forhåpninger til kampen er å bokse en bra kamp og vise Trondheim boksing på høyt nivå og samtidig lage et bra show. Jeg får en tøff motstander fra Finland, men vi går selvfølgelig for gull. Jeg håper på blod og svette i ringen, sier en selvsikker Reppe til Trønderbladet.

Startet i melhusklubb

Melhusgutten startet sin karriere i den gamle melhusklubben Apollo boksing før han ble gjenforent med sin gamle trener Ole-Arne Næsgård i Trondhjem bokseklubb. Nå representerer begge to Bokseklubben av 1930, og Andreas skal bokse en av de seks kampene innen olympisk boksing før proffkampene står for tur.

- Andreas var på sist ranking nummer to i Norge i klassen 60 kilo junior, og han har skumle planer om å endre på den rankingen i løpet av sesongen. En god start vil være å få en seier i Kolstad Arena i midten av september, sier Ole-Arne Næsgård.


Inviterer hjembygda til boksefest

Kvålsbyggen Ole-Arne Næsgård frir både til gamle kjente og boksemiljøet i Melhus når han og Norway Fight Night rykker inn i Trondheims storstue i slutten av august.

 

45 år siden sist

Sistnevnte bodde på Kvål til 2002 og er arrangør og eier av Norway Fight Night. Han oppfordrer alle i kommunen til å komme og heie på Andreas.

- Det er 45 år siden det sist ble bokset profesjonell boksing i Trøndelag, og hvem vet hvor lenge det blir til neste mulighet. Flere har prøvd å fått til noe, men han mislyktes. Vi er sterke i troen på at dette blir en stor suksess. Hvis folk ikke er klare til å se boksing nå, blir de det aldri, sier Næsgård.

Den splitter nye storstua til Kolstad Arena blir arena for de første profesjonelle boksekamper på trøndersk jord siden 1973, og trønderne Anders Eggan og Simen Nysæter vil være hovedkampene denne kvelden.


Helge Wærøy om oppheving av bokseforbud

- På tide

Tirsdag kveld ble forbudet mot proffboksing i Norge opphevet. Wærøy er opptatt av å se framover.

 

Historisk kveld

Norway Fight Night ble arrangert årlig mellom 2012 og 2015 og har trukket fulle hus til blant annet Charlottenlundhallen, Scandic Hell og Scandic Lerkendal.

- Nå håper vi det trønderske publikum vil møte opp til en kveld med historisk preg over seg, avslutter Næsgård.


Trente med toppbokser

Bokseren Andreas Evensen har null erfaring med håndball, men har blitt håndballtrener.