Cupansvarlig Klas Hollakleiv i Melhus IL smilte seg gjennom helga, og han legger ikke skjul på at han er strålende fornøyd med årets Melhuscupen. 228 lag fra 43 klubber meldte seg på, og alle møtte opp. Nesten 2000 barn i alderen 6–13 år var i aksjon i Gruva.

– Nok en gang ble det et bra arrangement i alle fall for oss. Været får vi ikke gjort noe med. Vi er fornøyd med gjennomføring av kampene, og vi takker alle som stilte opp for cupen, sier Hollakleiv.

Lag fra Clausenengen i Kristiansund i sør til Inderøy i nord møtte opp, og Hollakleiv synes det er flott at lag reiser så langt for å delta på Melhuscupen. Clausenengen har deltatt i flere år, og overnattet i c-bygget.

Treerbane

Nytt av året var bruk av treerbaner med binger i tre, og disse var laget på dugnad av foreldre og trenere. Under Melhuscupen ble de brukt til kamper for 7-8-åringer, men kan ifølge Hollakleiv også brukes helt opp til juniornivå under treninger.

– Forbundet har anbefalt at banene blir mindre, og fordelen med bingene er at spillerne får være mest mulig borti ballen, sier Hollakleiv.

Overskudd som tidligere

Når det gjelder det økonomiske overskuddet hadde Hollakleiv ikke tall klare i går. Men han regner med at overskuddet blir omtrent som i tidligere år.

– Neste år blir det cup igjen. Men det som er viktig for oss framover er at vi skal arrangere fotballskole i regi av RBK. Der er det fortsatt mulig å melde seg på, opplyser Hollakleiv.