Magnus Stensås som går for Tydal IL og er fra Melhus, gikk til topps sammenlagt i herreklassen i Toppidrettsveka. Under lørdagens jaktstart krysset han målstreken først foran Mikael Gunnulfsen og Jean Marc Gaillard.

– Det var en deilig følelse å vinne. Da jeg ledet på toppen på sisterunden begynte jeg å skjønne at det kunne gå. Jeg meldte jo hardt i forkant om at jeg skulle vinne, så da var det greit å innfri, sier Stensås til Trønderbladet.

– Mye testosteron skal ut

Da langrennsløperen fra Lundamo kom i mål feiret han med å vise muskler.

– Det er mye testosteron som skal ut i et sånt øyeblikk. Etter målgang er man så gira at man nesten ikke vet hva man gjør eller sier, ler han.

Selv om både Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen manglet under rulleskitouren, stilte sterke løpere som Didrik Tønseth, Alex Harvey, Dario Cologna og Federicio Pellegrino.

– Jeg tror jeg skulle klart å ha tatt Petter og Johannes også. I år passet løpsopplegget meg bra. Det handler om å få best mulig utgangspunkt til jaktstarten, og det gjorde jeg med tredjeplassen på klassiskdelen fra Aure til Brekka, sier en selvsikker Stensås.

Samarbeid med Berit Nordstrand

Med så gode takter allerede nå, er lundamobyggen optimistisk før sesongstart på Beitostølen i november.

– Det er bare å holde hodet klart og gjøre en god jobb fremover. Jeg har holdt meg skade- og sykdomsfri siden i vår, og det viser at jeg gjør en god jobb. Nå har jeg trent 280 timer de tre siste månedene, forteller han.

Når man trener så mye kan små detaljer i kostholdet være avgjørende for prestasjonene. I vår gikk Stensås inn i et samarbeid med kostholdsekspert Berit Nordstrand. Hun har blant annet laget en kostholdsplan for skiløperen.

– Jeg har vært i flere møter med henne og vi har fortsatt telefonkontakt. I fjor hadde ikke marginene på min side når det gjaldt sykdom. Derfor er det lurt at jeg henvender meg til den beste på fagfeltet, sier Stensås, som var plaget med mye sykdom forrige sesong.

Drømmer om VM i Seefeld

– Hva er målet med den kommende sesongen?

– Jeg drømmer jo om å gå 15 kilometer klassisk i VM i Seefeld og det står jeg fortsatt på. Har jeg ikke høye nok mål blir det tungt å gå til trening hver dag. Klaffer alt og jeg får muligheten i verdenscupen kan alt skje. Åpningsrennet på Beitostølen blir viktig. For oss som står utenfor landslag er det viktig å være med helt fra starten av, sier han.

– Det er viktig at jeg benytter muligheten når jeg får den, for det er ikke mange ganger jeg møter de beste i løpet av sesongen, fortsetter han og legger til at et delmål er å gjøre det bra i Norgescupen og Skandinavisk Cup.

Treningssamling

Nå er Stensås på vei til treningssamling sammen med Team Veidekke Midt-Norge.

– Fram til sesongstart blir det samlinger nesten annenhver uke. De ukene jeg er hjemme blir det også trening, så det blir ikke akkurat rolig fremover, sier Stensås.

I dameklassen under Toppidrettsveka kom Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo på fjerdeplass sammenlagt. Heidi Weng gikk til topps og på andreplass kom Tiril Udnes Weng. På tredjeplass kom Astrid Uhrenholdt Jacobsen.