Et skadeskutt Melhus-lag gikk på sitt andre strake 0–1 nederlag da de møtte Gjøvik-Lyn på bortebane lørdag ettermiddag. Dermed har de tapt tre av de fire siste kampene etter sommerferien. Per Kristian Jansens scoring knapt 15 minutter ut i 2. omgang ble kampens eneste i oppgjøret på Gjøvik stadion.

- Surt. Jeg føler vi ble snytt for et relativt klart frispark i forkant av cornerer de scorer på. Sånn sett er det litt bittert å reise herfra uten poeng, oppsummerer assistenttrener Tore Havdal på telefon hjem fra Gjøvik lørdag kveld.

Og kampen ellers?

– Vi spiller en ganske bra 1. omgang, uten at vi klarer å skape all verden, men i 2. omgang er vi jevnt over svake. Det er de også, så med tanke på det synes jeg kampen burde ebbet ut med ett poeng til hvert av lagene, svarer Havdal.

Lang skadeliste

Melhus kunne glede seg over å ha evigunge Roar Strand tilbake på stopperplass lørdag etter et par måneders skadefravær. I tillegg var både Petter Borgen og Samim Meskinyar tilbake fra ferie, mens Håvard Ler fikk tillit på topp i Geir Holthes fravær.

Holthe, Ole Gunnar Øien, Huy Ta Nguyen, Basem Issa, Kim Roger Laugsand, Martin Kusslid, Adrian Husby, Joakim Gundersen Strand og Mats Olav Olsen var blant spillerne som av ulike årsaker ikke var med til Oppland lørdag.

Havdal innrømmer at de er svekket slik skadesituasjonen er per i dag.

– Ja, det er klart at vi merker at så mange er borte. Det svekker oss naturligvis. Vi sliter med en mange skader om dagen. Foruten det hadde ikke Kim mulighet til å bli med i dag, mens Basem ikke har trent hele uken på grunn av jobb og var uaktuell av den grunn, forteller han.

– Vi har et håp om å få tilbake noen spillere til neste kamp som først spilles om ni dager da Rosenborg 2 kommer på besøk i Gruva, føyer Havdal til og nevner blant dem nøkkelspillere som Øien og Holthe.

Tror 30 poeng skal holde

Deretter venter tabelljumbo Ottestad en uke senere – også den på hjemmebane.

– Det blir en nøkkelkamp nå slik ståa har blitt, understreker Melhus-treneren.

– Jeg har sagt tidligere at 30 poeng skal til å berge plassen og det tror jeg fortsatt det gjør. Vi tar med oss de resultatene som går i vår favør i dag også vi, sier han.

Etter lørdagens tap har Melhus 21 poeng. Ti kamper gjenstår. Det skiller i øyeblikket fem poeng ned til Kolstad under streken. Fire lag rykker som kjent direkte ned.

Laget (4-3-3): Øyvind Onsøien – Pål Riaunet (Ole Martin Furuseth 85 min.), Roar Strand, Eirik Ramlo, Roy Gunnar Pedersen – Petter Borgen, Martin Nilsen (Håkon Lund 73 min.), Samim Meskinyar – Sindre Ohrstrand (Kristian Rofstad Døhl 85 min.), Håvard Ler, Victoire Gamwanya.

Øvrige resultater lørdag:

Brumunddal – Kolstad 2-2

Løten – Tillerbyen 2-2

Steinkjer – Verdal 2-2

Rosenborg 2 – Ottestad 5-0

Byåsen – Orkla 5–2

Levanger 2 - Tynset spilles mandag.