Det var klasseforskjell på lagene da Melhus tok imot naboen Gimse til naboduell i sesongens første kamp i høstsesongen av 1.divisjon G19 onsdag kveld. Det var riktignok Gimse som scoret kampens første mål, men etter det handlet det meste om hjemmelaget som ikke ga seg før det sto 8-1 på resultattavla.

- Det har stort sett alltid vært tette og jevne kamper mot Gimse for vår del, men i går var det stor forskjell på lagene. Jeg tror Gimse har mistet noen spillere i det siste, så det var en litt svekket Gimse-utgave vi møtte i går kontra tidligere, sier lagleder Jan Havdal på telefon til Trønderbladet dagen etter storseieren.

Hard trening ligger bak

Havdal forteller at noe av grunnen til suksessen er hard trening i sommer, der laget som et resultat av det blant annet gikk til topps i B-sluttspillet av Norway Cup i Oslo i månedsskiftet juli/august.

- Jeg tror nok mye av forklaringen ligger i at vi kjørte en tøff treningsperiode før Norway Cup, der vi arrangerte en Bootcamp. Vi gikk jo til topps i B-sluttspillet av Norway Cup nylig, så det er nok et resultat av det vi ser igjen på banen nå, utdyper han.

Gårsdagens kamp var den første for lagenes del i en høstsesong der vårens poeng nulles ut og man starter opp på nytt igjen. I en serie bestående av ti lag, der alle møter hverandre èn gang i høst, forventer Havdal hardest motstand fra Nord-Trøndelag.

- Det er klart vi har ambisjoner om å være med å kjempe i toppen utover, men det er litt vanskelig å si hva vi møter ettersom det er en del nye bekjentskaper fra Nord-Trøndelag som venter oss. Jeg tror nok personlig vi får tøffest motstand fra Namsos, spår Havdal.

- Vi møtte Namsos i cupen i vår og da tapte vi, så det er nok først og fremst de vi forventer oss tøffest motstand i fra, legger han til.

Yppet seg

Det var Gimse som tok ledelsen gjennom Byaombe Heri Bafondoko i Gruva onsdag kveld, før Henrik Knutsen Reitan (3), Mats Ramlo (2), Bjarte Rein (2) og Ludvig Bigset alle var frampå og noterte seg for scoringer for hjemmelaget.

- Gimse yppet seg litt i starten og tok også ledelsen, men utover i kampen ble det klasseforskjell på lagene, forteller Havdal.

Mats Ramlo er forøvrig Eirik Ramlos lillebror, som til daglig er fast inventar på klubbens A-lag. Mats debuterte nylig også på klubbens 1.lag i 3.divisjon da han fikk sjansen som innbytter i bortekampen mot Løten 4.august.

Neste kamp for Melhus sin del er bortekamp mot Heimdal førstkommende onsdag, mens Gimse tar imot Namsos hjemme på Brekkåsen samme dag.