– Det er sikkert brukt 15–17 millioner kroner foreløpig i området, og enda mer skal det bli, sier Tore Aune, leder i fotballavdelinga i Trønder-Lyn.

Utvider klubbhuset

Trønder-Lyn har allerede kommet langt i å realisere drømmen om et storanlegg på Sørøya på Kvål. Det flotte klubbhuset erstattet et klubblokale som var så muggent at kommunelegen la ned forbud mot bruk av dusj og garderober. Klubbhuset har også falt i smak som bygdas storstue, og Aune forteller at interessen for å leie klubbhuset til for eksempel bursdag og barnedåp er økende. Det er i to etasjer med totalt 500 kvadratmeter, og kapasiteten er 70 personer.

KLUBBHUSET: Det toetasjes klubbhuset benyttes også til utleie, og nå planlegges det et tilbygg med kontordel.

Idrettslaget planlegger å bygge på klubbhuset med et tilbygg i en etasje, og Aune forteller at idrettslaget har vært i forhåndskonferanse med Melhus kommune om det nye tilbygget. Det er anslått å koste fire millioner kroner, og skal bygges av Blinkhus Midttømme som er en stor sponsor for idrettslaget. Tilbygget på 300–350 kvadratmeter er planlagt bygd i sørenden av klubbhuset.

– Vi ser for oss at tilbygget får en kontordel der kontorlokalene kan leies ut. I hovedstyret er det enighet om at vi skal gå videre med planene, forteller Aune.

Nye baner

I tillegg har idrettslaget som har 500–600 medlemmer, 11-erbane med kunstgressdekke. Denne uka ble den nye femmerbanen med kunstgressdekke ferdig.

– Nok en milepæl er nådd, sier Aune.

Mens det tidligere var et uryddig område ned mot Gaula, er elvebredden blitt et trivelig område der en kan spasere langs elva. Melhus kommune har tatt fatt i de store overvannsproblemene etter kjempebygen på Kvål der regnvann fosset gjennom bygda. Da kom det fram at rørsystemet var for dårlig til å hanskes med overvann, og Aune forteller at Melhus kommune legger rør og kummer i baneområdet for å få vannet på riktig plass.

Melhus kommune står som byggherre for kunstgressbanene, mens idrettslaget er leietaker. Den nye femmerbanen betyr imidlertid ikke at Trønder-Lyn har flust med baner. Valg av femmerbane framfor sjuerbane skyldes ifølge Aune, at det ikke var plass til mer.

– Vi er tilbake der vi startet, sier Aune.

Kvikkleireutfordringa tvang idrettslaget til å legge baner på allerede eksisterende naturgressbaner slik at idrettslaget fortsatt bare har to baner. Nå er planen å kunne utvide med enda en kunstgressbane, og da en nierbane.

– I prosessen med en nierbane vil vi snakke både med Rosmælen skole og Melhus kommune. Rosmælen skole ligger bare 50 meter unna. Vi håper å kunne få inn flere aktiviteter her slik at stadion blir en samlingsplass, opplyser Aune.

Tribuneanlegg

Idrettslaget har også planlagt å bygge tribuneanlegg med tak og sitteplass til 400.

– Vi må ha en målsetting om at alle medlemmene kan få komme på kamp. Det er også plass nok på arealet her til at vi kan bygge en permanent scene, og ei prosjektgruppe jobber med tanken om en hall, sier Aune.

Byggeaktiviteten har vært hektisk for Trønder-Lyns del de siste årene, og Aune sier at tida også er inne for å ta steget videre når det gjelder spillerutvikling.