Et skadeskutt Melhus-lag gikk på sesongens tredje hjemmetap i Gruva lørdag ettermiddag. Et nydelig plassert frispark fra gjestenes Mathias Pedersen Aasand midtveis i 1. omgang ble kampens eneste scoring i en kamp som ble preget av mange tøffe dueller og lite fint spill.

Melhus måtte klare seg uten en rekke spillere grunnet skade i lørdagens hjemmekamp mot Brumunddal. Adrian Husby, Huy Ta Nguyen, Roar Strand, Geir Holthe og Ole Gunnar Øien sto alle over av ulike grunner. I tillegg var både Petter Borgen og Samim Meskinyar på ferie og ikke aktuelle for spill.

- Møter solid motstand

Et vakkert plassert frispark fra gjestenes Mathias Pedersen Aasand midtveis i 1. omgang ble kampens eneste mål i kampen som til slutt endte 0–1 i favør Brumunddal.

Melhus-trener Jan Ketil Berg oppsummerer nederlaget på denne måten:

- Jeg er ikke så altfor skuffet. Vi er naturligvis svekket av så mange fravær, men jeg synes de som kommer inn klarer seg greit så jeg vil ikke bruke det som noen unnskyldning for at vi ikke får med oss poeng fra denne kampen. Vi møter et robust og godt lag som er solide defensivt og som nesten ikke slipper til noe. Vi sliter med å skape sjanser og legge noe særlig trykk på dem, sier Berg til Trønderbladet like etter kampslutt i Gruva lørdag ettermiddag.

- Fra Byåsen-hold har de uttrykt tydelig at det er dette Brumunddal-laget de frykter mest i kampen om opprykk utover høsten. Med litt hell kunne vi kanskje fått med oss ett poeng, men de gjør det vanskelig for oss. Brumunddal har bare sluppet inn 19 mål på 15 kamper så langt i årets sesong og beviser klart og tydelig at det ikke er noen tilfeldighet i dagens kamp, understreker Melhus-treneren.

Sliter med å skape noe

Berg valgte å starte med nykommer Victiore Gamwanyna på topp, mens Håvard Ler var tilbake på sin vante stopperplass lørdag.

- Vi vurderte dette fram og tilbake hele uken, men endte opp med å bruke Håvard som stopper igjen for å få litt mer duellstyrke i midtforsvaret, mens vi kanskje hadde håpet Victoire og Basem skulle lage litt mer trøbbel for dem enn de gjorde med sin hurtighet på topp. Når det er sagt så synes jeg "Vicky" klarte seg fint i sin første kamp fra start for oss. Han var frisk hele veien og skapte problemer for dem, berømmer Berg.

- Det blir til slutt en kamp som blir veldig oppstykket og preget av mange dueller. Det hadde vi også forventet, så det var vi klar over på forhånd. Jeg synes ikke vi kunne gjort så mye annerledes med tanke på skadesituasjonen heller. De er flinke til å drøye tid og bruke lang tid på dødballer og utspill. Vi viser gode tendenser i perioder av 1. omgang, men etter hvilen synes jeg aldri vi klarer å skape noe ordentlig trykk på dem, sier hovedtreneren.

Etter lørdagens nederlag på hjemmebane, har Melhus nå sanket seks poeng hjemme i Gruva, mens hele 15 av de 21 innspilte poengene er tatt på bortebane.

Tilfeldig?

- Tja, det er vanskelig å si. Vi ønsker selvfølgelig å vise oss fram og ta masse poeng i Gruva vi, men på bortebane får vi mer tid og rom for kontringer og det passer spillestilen vår. Her møter vi ofte godt organiserte lag som tetter igjen bakover og gjør det enda verre for oss, svarer han.

Forventer de fleste tilbake

Neste helg venter Gjøvik-Lyn på bortebane for Melhus. Til oppgjøret mot laget fra Mjøsbyen regner trener Berg med å ha de fleste tilbake fra skade igjen.

- Vi får se, men Roar Strand har i hvert fall meldt seg skadefri og til tjeneste igjen til den kampen. I tillegg så håper vi at både Ole Gunnar Øien og Geir Holthe skal bli klare. Vi mangler en spiss av Geirs kaliber veldig tydelig i dagens kamp når den blir så til de grader preget av duellspill, påpeker Berg.

- Petter Borgen og Samim Meskinyar er tilbake fra ferie og aktuelle igjen neste helg, legger han til.

Vårens oppgjør mot Gjøvik-Lyn hjemme i Gruva endte for øvrig 1–1 etter at Geir Holthe utlignet helt på tampen av det oppgjøret.

Laget (4-3-3): Øyvind Onsøien – Roy Gunnar Pedersen, Håvard Ler, Eirik Ramlo, Kim Roger Laugsand – Joakim Gundersen Strand (Pål Riaunet 75 min.), Martin Nilsen (Mats Olav Olsen 71 min.), Håkon Lund – Sindre Ohrstrand, Victoire Gamwanya, Basem Issa (Martin Kusslid 78 min.).

Mats Olav Olsen og Eirik Ramlo pådro seg begge gult kort.

Øvrige resultater lørdag:

Rosenborg 2 – Gjøvik-Lyn 3-0

Ottestad – Verdal 1-2

Tynset – Steinkjer 2-0

Kolstad – Løten 1-1

Tillerbyen – Byåsen 1-0

Orkla – Levanger 2 spilles mandag.

Joakim Gundersen Strand fikk sjansen fra start som indreløper. Foto: Inge Grytbak
Kim Roger Laugsand prøver et innlegg. Foto: Inge Grytbak
Sindre Ohrstrand prøver seg. Foto: Inge Grytbak