Melhus sitt seniorlag i fotball har stolte tradisjoner. Visste du at laget hadde sin egen supporterklubb? MILFAS (Melhus Idrettslags Fotballavdelings Supporterklubb) ble stiftet i 1978 i forbindelse med opprykket til 3. divisjon.

Interessen rundt supporterklubben var stor og mange møtte opp da det første møte ble holdt hjemme hos Åse Marie og Klaus Haugnæss på Trøen.

Styret til supporterne besto av Geir Sturla Onsøyen (leder), Ola Normann Søpstad (nestformann), Åse Marie Haugnæss (kasserer), Stein Vidar Leraand og Tove Wold. Stein Storvold var sjef for festkomiteen. Judith Berg var også veldig engasjert, og stod i kiosken som supporterklubben hadde.

Kom i Dagbladet og Se og Hør

Som første klubb i landet begynte MILFAS å selge doruller til inntekt for laget. Dugnadsarbeidet fikk nasjonal omtale og ble skrevet om i både Dagbladet og Se og Hør.

- Det var min idé og det er jeg litt stolt av, sier Åse Marie Haugnæss til Trønderbladet. Hun er fortsatt på plass i Gruva når A-laget spiller kamper og serverer kaffe og vafler til seniorene som følger klubben i sitt hjertet.

Lageret for dorullene var på Gaulasenteret og de ble kjørt rundt og solgt på dørene hos folk.

Det ble også holdt fester for å samle inn penger. Det første arrangementet var fest med Åge Aleksandersen i Bøndenes Hus. Styret var egentlig imot denne bookingen, men Stein Storvold fikk det igjennom.

Det ble fullt hus, stormende jubel og pengene trillet inn i klubbkassen. Noen av pengene som MILFAS samlet inn gikk til nye møbler til Gruva når det ble restaurert der.

Slik ser logoen til supporterklubben MILFAS ut. Foto: Melhus Fotball

Supporterbuss til bortekamper

Supporterklubben satte også opp busser til alle bortekamper. Folk i alle aldre ble med på turene til både Røros og Levanger.

Supporterutstyr var capser, pins, t-skjorter og skjerf. MILFAS hadde en supportersang, en omskrevet smurfesang. «Hvem er det beste laget her – Melhus både her og der».

Den første supporterkiosken i Gruva var en amerikansk lastebil med platt, som Haugnæss AS ga bort. Bilen ble bygd om og malt svart og hvit. Fotballavdelinga drev kiosken, som Endre Strømmen malte og John Helge Haugnæss drev.

Hjemmekampene på den tiden ble spilt på  Sør-enga, mens nedre gress i Gruva ble restaurert. Kiosken var mobil og ble flyttet opp til Gruva når banen var ferdig.

Historie-prosjekt

MILFAS har fortsatt en konto i banken og på sin hjemmeside skriver Melhus Fotball at de utfordrer noen til å blåse liv i supporterklubben igjen.

Melhus Fotball jobber med å samle inn historie om klubben.

- For halvannet år siden lanserte vi prosjektet «Æ e stolt». I den sammenhengen har vi en prosess gående der vi ønsker å finne ut mer om historien til klubben. Hele idrettslaget skal kobles inn i arbeidet, sier Tormod Leithe i Melhus Fotball til Trønderbladet.

PS! Har du bilder eller annen interessant informasjon ønsker idrettslaget at du tar kontakt.

(Historien til supporterklubben MILFAS er skrevet ned av Åse Marie Haugnæss og Jorid Jagtøyen og er publisert på nettsiden til Melhus Fotball.)