I et helt år har han jobbet mentalt for det som skal skje på tirsdag. Endelig skyter unggutten på «hjemmebane» på Lånke, en liten time fra barndomshjemmet på Lundamo. Her skal han bli skytterkonge. Da må han levere på baneskytingen.

- Man går jo for pokalen hvert år, men vi får se. Jeg skal gjøre mitt beste og prøve så godt jeg kan, sier Løberg til Trønderbladet.

Han kom ut av skyggene for tre år siden, da han på Lesja debuterte på Kongelaget. Så gjentok han bedriften i fjor, under Landsskytterstevnet i Førde. Da noterte han seg for en bestenotering og ble nummer ni.

- Går med mye tid og penger

- Det ga mer mersmak og motivasjon til å satse enda mer. I fjor klaffet alt, hodet var med og alt. Det var en god dag. Klarer jeg det i år, er jeg fornøyd, sier han.

Løberg har allerede startet med skytingen på årets LS og klarte seg brukbart på feltskytingen, til tross for vind, regn og dårlige forhold. Men det er baneskytingen han har kommet for. 24-åringen satser knallhardt for skytterlaget i Klepp utenfor Stavanger, der han flyttet for seks år siden. Et helt års jobbing, både fysisk og mentalt, for denne ene dagen.

- Det er ganske mange timer og penger som går foran for å få til dette på den ene dagen. Det henger ganske høyt. Det er sykt artig det vi holder på med, sier skytteren fra Lundamo.

- Bruker hele året til å tenke

Men når man bare får én dag til å klaffe, er det ikke rart om nervene kommer. Derfor må Løberg jobbe mentalt.

- Det viktigste er å holde fokus og ha med hodet hele veien. Den dagen er det mentale viktigst. Jeg bruker egentlig hele året til å tenke igjennom alt som skjer den dagen. I hodet har jeg forberedt det. Jeg har sett gjennom stevnet mange ganger i hodet frem til nå, sier Løberg.

Han får ikke profesjonell hjelp, men har lest bøker og tatt imot tips fra andre skyttere. I tillegg har Løberg søkt opp bilder av banen på internett, for å visualisere dagen best mulig i forberedelsene.

- Jeg går gjennom hver enkelt serie. Ser for meg at jeg skyter gode skudd hele veien. Ser for meg at jeg gjør en god serie som man må på LS. Da går jeg bare etter den planen når jeg er inne og skal skyte, sier Løberg.

Visualisert gullskuddene overalt

Dette begynte han med foran fjorårets stevne og lyktes bra med det. Den gangen begynte han forberedelsene først en måned før. Nå er jobben gjort enda grundigere. I et helt år har 24-åringen visualisert gullskuddene mens han har kjørt bil, vært på jobb og vært ute og jogget. Med andre ord – hele tiden!

- Jeg har gjort det overalt. Jeg er ikke i tvil heller, det er det som hjelper. I tillegg må man jo være teknisk god på skyting og trene ganske mange timer med skarp ammunisjon for å få grunntreningen, sier Løberg.

Treningsmengden er også økt. Nå trener han to-tre timer tre-fire dager i uka. Også de siste dagene går med til trening. Heldigvis er kjæresten forståelsesfull. Hun kommer selv fra en skytterfamilie.

- Det går litt tid, uken er full. Mange helger går også med til stevner, sier han.

Droppet Lånke-tur

Der har det også gått bra. I Namdalseid og Lyngen skjøt han 349 og 350 i Frendecup (Norgescupen) nylig. Det holdt til 2. plass. Ellers har han skutt 347 og 349. Men Løberg har faktisk ikke testet ut banen på Lånke.

- En bane er jo så å si lik som alle andre, men mange har gjort det. Flere gode skyttere dro på et stevne her tidligere i sommer, men jeg gjorde ikke det, sier Løberg.

Så spørs det hvordan det går tirsdag. Blir han blant de 15 beste, er han inne på Kongelaget. Finaleskytingen vises direkte på NRK.