Det var Thomas Mjøen som innledet med den fire år gamle debutanten Vesle Orla. Hoppa har adresse Fannrem. Som den eneste debutanten i feltet satte hun langt mer rutinerte hester til veggs. Ut på første bortre langside var ekvipasjen i tet, og derfra og inn bare økte ledelsen sakte men sikkert.

De fleste travere debuterer som treåringer, men noen behøver mer tid for å komme i gang.

- Den har tålmodige eiere. Det skal ikke mye til før den spretter, men det er mye fart, hadde Mjøen å si etter at seieren var sikret.

Fra plunder til seier

Magne Olsen trener og kusker en annen fireåring som har hatt sine problemer. Hommelvik-traveren Lord Frecel hadde 13 starter bak seg før den kunne seiersdefilere.

Fra 20 meter tillegg ble det innledning som femtehest. Senere ble det andre par utvendig. Fra den posisjonen kunne Olsen sette inn et avgjørende angrep gjennom den siste svingen. På oppløpet var Lord Frecel den friskeste, og fireåringen kunne omsider triumfere som en overraskelse og 20-oddser.

- Det har vært mye strul, men nå var den veldig bra. I dag var den en helt annen hest enn sist. Forholdene passet nok bra i dag, oppsummerte Magne Olsen, som var glad og tilfreds med å kunne vinne med stallhesten.

Perfekt løp

Noralf P. Brækken har fått fin skikk på åtte år gamle She’s In Love. Fagbladet Trav og Galopp-Nytt hadde gjort hoppa til et femtevalg, men spillerne visste bedre. Hos dem var She’s In Love knepen favoritt etter seieren i den siste starten.

Etter reise i rygger i andresporet ble hoppa styrt framover og la kraftig press på lederen inn i siste sving som ble brukt til å overta ledelsen. På oppløpet holdt hun unna for både Arild Mølgård og Eros Barsk som kom fort.

- Hun har utviklet seg fint og ha fått lov til å vokse seg inn i klassen. Løpet ble helt perfekt, meldte Brækken.

Taklet krisesituasjon

Arve Sjoner er kusk på den tre år gamle trondheimstraveren Storm Teddy, som har muligheten til å spise kirsebær med de store i årgangen utover resten av sommeren og høsten. Fire seirer på fem starter sto Dotterud Teddy-sønnen med før dagens løp.

Løpet ble ikke uten dramatikk. Mot nest siste sving hadde Sjoner to hester foran seg. Hafell Odin galopperte og dro Bjørkly Kvikka med seg utover i banen. Storm Teddy, som lå like bak, ble sjenert og tapte mange lengder. For mange ville utvilsomt løpet ha vært spolert, men treåringen oppførte seg som en rutinert traver, kom tilbake og vant løpet med tre lengder.

- Det var strongt gjort å takle situasjonen. Den har gjort det greit og vi håper på mer utvikling i hesten. Den var like fin nå som tidligere og er kjempefin å kjøre, skrøt Sjoner etter kveldens triumf.