Onsdag kom den overraskende beskjeden om at vinneren av årets utgave av Oslo Grand Prix, Urlo dei Venti, er tatt i doping. Det betyr at annenhesten i mål, Evil Enok M.E. og Noralf P. Brækken blir vinnere av løpet med en førstepremie på 1.5 million kroner dersom det viser seg at også B-prøven er positiv.

- Det er bare trist om vi skulle vinne på denne måten, sier en uvitende trener og kusk til Evil Enok M.E., Noralf P. Brækken til Trønderbladet.

- Dette er helt nytt for meg også, så det er du som informerer meg om nyheten nå, forsikrer han.

Stjernetraveren Evil Enok M.E. er ung for alderen, men gjør det godt likevel. Foto: Fredrik Lien

Ble behandlet med kortison

Oslo Grand Prix ble kjørt på Bjerkebanen i Oslo søndag 10.juni i år. Den italienske hesten Urlo dei Venti var først i mål, mens Brækken og hans 5-årige stjernetraver leverte en strålende avslutning til en overraskende 2. plass verdt 750.000 norske kroner. Dersom han blir tildelt seieren, blir dette beløpet oppjustert til det dobbelte.

Onsdag kom nyheten om at Urlo dei Venti er tatt i doping. Hesten skal ha blitt behandlet med kortison i knærne 11. mai. Det er 29 dager før Oslo Grand Prix. Karenstiden på bruk av kortison er 28 dager.

Avventer B-prøve

Brækken venter på ytterligere prøver før han eventuelt tar ut noen seier.

- Det er fortsatt flere prøver og analyser som skal taes, så vi får bare avvente og se. Vi ønsker å konkurrere på like vilkår og ha en så ren sport som mulig, så dette er ikke måten vi ønsker å gå til topps på, understreker han tydelig.

- Jeg traff kretsen rundt hesten på Bjerke den dagen. Det virket som hyggelige folk, så dette kom som en stor overraskelse på meg også, legger han til.

NM neste

Evil Enok M.E. har startet én gang etter Oslo Grand Prix. Det endte i galopp i storløpet Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg for litt over en uke siden.

- Han hadde ingen god dag da. Vi har sjekket opp hesten to ganger etter det og ikke funnet noen feil. Han er frisk og fin hjemme og har fungert bra i noen rolige treningsturer, forteller han.

- Når blir neste start?

- Hvis alt går etter planen starter vi i NM på Biri neste lørdag. Deretter prøver vi oss trolig i Jubiluemspokalen på Solvalla tirsdag 14.august, før vi tar turen til Bergsåker og Sundsvall Open Trot i slutten av neste måned, avslutter han.