Forrige uke arrangerte Sannidal JFF NM i jegertrap. Samtidig sørget Kroken JFF for gjennomføringen av NM i jaktsti. Begge skytteranleggene ligger nord for Kragerø.

Trykkende varme med opptil 30 grader la ingen demper på resultatene til skytterne. Det var stor deltakelse fra hele landet. 506 skyttere deltok i jegertrap og 475 skyttere konkurrerte i jaktsti. I tillegg skjøt 80 lag om lagseieren.

Juniormester fra Melhus JFF

Etter at 35 skyttere hadde skutt ferdig hovedfinalen sto skauningen Erlend Våga Fløttum (19) fra Melhus Jeger- og Fiskeforening igjen som nummer 17 blant landets beste skyttere. Johan Harstad fra Gjemnes ble norgesmester med 100 treff av 100 mulige.

På den innledende skytingen med kveldsfinale skjøt Våga Fløttum 25-24-24 av 75 mulige og ble dermed kvalifisert til hovedfinalen. Det samme resultatet fikk Vegar Kveum fra Sel JFF, og det måtte omskyting til for å kåre årets juniormester.

Både Våga Fløttum og Kveum holdt ut til 30. due, men da sistnevnte bommet og 19-åringen traff, var det Våga Fløttum som sto igjen som norgesmester i juniorklassen. Preben Stausland fra Skien JFF tok bronsemedaljen.

- Det er tre veldig lovende unggutter som går opp i klassene neste år. Det blir spennende å følge med dem, skriver Bjørn O. Lein i Melhus JFF i en e-post til Trønderbladet.

For NM-seieren i jegertrap fikk Erlend Våga Fløttum med seg en gullplakett, ei jakthagle og flere andre premier. Foto: Bjørn O. Lein

Rett inn i militæret

Det må også nevnes at skytteren fra Skaun ble nummer fem i juniorklassen i jaktsti.

- På tur hjem ble Erlend sluppet av på Rena for å starte avtjeninga av verneplikta, så her blir det nok andre smeller, opplyser Lein.

Lagmessig kom Melhus JFF  godt ut med 141 treff og en 23. plass av totalt 80 lag. Våga Fløttum fikk 49 treff, Morten Vikvald traff på 46 og Marius Riaunet fikk 46 treff.

- Melhus JFF bør nå snarest komme igang med planlegging av nye anlegg i  leirduesporten før vi mister flere skyttere grunnet dårlige treningsforhold og dårlige parkeringsplasser som skytterne kvier seg for å bruke. Når vi aktive ser hva andre klubber kan tilby sine medlemmer av treningsmuligheter, har vi absolutt ingen ting til sammenligning, mener Lien.

Hva er jegertrap?

Jegertrap er den vanligste lerdue-grenen i Norge. Banene er utstyrt med en kastemaskin som kaster lerduene i varierende vinkler. Duene kastes ut en og en om gangen. Skytterne står i en «halvmåne» bak kastemaskinen og det skytes annenhver gang, totalt fem skudd per standplass.

Skytterne står med hagla i «jeger-posisjon» med kolben i hoftehøyde. Skytteren kan ikke bevege våpenet før lerduen kommer til syne. Det konkurreres i jegertrap over hele Norge med NM som sesongens høydepunkt.