Sykkelsesongen er på sitt travleste om dagen, og forrige uke gikk PostNord U6 Cycle Tour av stabelen i Tidaholm i Sverige. Gauldal Sykkelklubb hadde med flere ryttere i seksdagersrittet.

I eliteklassen for herrer syklet Eirik Ysland, Bjørn Helge Sandberg, Thomas Ekren, Vegard Sörnes. Ysland fikk en solid sjetteplass i sammendraget. Ekren ble til slutt nummer 61. Sandberg ble nummer 63 på sammenlagtlista. Sörnes endte på en 104. plass. 108 syklister deltok i klassen som syklet til sammen 531,1 kilometer.

– Det var en veldig tøff klasse og Ysland beit veldig godt fra seg. Det var også artig å se hva Ekren «junior» kan bidra med i gruppa. Han fikk nok en god opplevelse i Sverige, sier leder Geir Inge Ringen i Gauldal sykkelklubb.

– Kjempeprestasjon av Tomas

I juniorklassen syklet Tomas Sundlisæter, Martin Jensen, Elias Skarsem Tangvik og Jørgen Ekren. Guttene syklet 406,9 kilometer fordelt på de seks etappene. Totalt 49 ryttere syklet klassen.

Sundlisæter imponerte stort og ble nummer fire totalt. Beste plassering fikk Sundlisæter på sisteetappen da han ble nummer to. Han fikk også en fjerdeplass på den femte etappen.

– Tomas syklet Uno-X Tour de Hallingdal helga før og dro rett til Sverige og fortsatte der. Det er en kjempeprestasjon og viser at han er i god form, skryter Ringen og forteller at laget på forhånd hadde bestemt seg for å kjøre for Sundlisæter.

Ekren ble nummer 40 på sammenlagtlista. Han avsluttet seksdagersrittet med en god femteplass.

– Med et lite treningsgrunnlag gjorde Jørgen det bra. Jeg håper han får en opptur i den siste runden i norgescupen om noen uker, fortelleren han.

Jensen endte til slutt på en 42. plass. Lagkompis Skarsem Tangvik ble nummer 45.

– Anne Dorthe imponerte

Anne Dorthe Ysland var med i klassen 15–16 år. Etter seks etapper og 199,8 kilometer på veien endte hun på en fin sjuendeplass i sammendraget. Totalt 42 utøvere stilte til start i klassen. En tredjeplass på andreetappen var Yslands beste plassering.

–  Det er veldig bra av Anne Dorthe å bli nummer sju. Det er tøft å sitte i feltet for seg selv mot lag fra Nederland som består av seks-sju ryttere. Hun var uheldig på tredjeetappen og veltet. Det førte til at hun tapte tid i sammendraget, sier Ringen, og legger til at Ysland har planer om å melde seg opp til juniorklassen i norgescupen.

– Kjørte over all forventning

Kristoffer Ringen og Hermann Størseth Olafsen syklet for regionlaget NCF Region Midt i klassen 15–16 år. Hele 120 ryttere var med i klassen som er en publikumsfavoritt. Ringen, som er sønnen til Geir Inge Ringen, leverte en kjempebra tour. Han ble nummer ti sammendraget.

– Kristoffer presterte over alle forventning. Han perset på prologen, og på etappe tre ble han med i et brudd som gikk inn og ble nummer åtte. Det er artig å se at han får igjen for all treningen han legger ned, forteller en glad far.

Størseth Olafsen ble totalt nummer 107. Ringen har trent bra i vår, men blir fort sliten uten å finne ut hva som feiler ham.

– I Sverige fikk han fikk kjørt seg i store felt og lærte veldig mye. Totalt lå han langt bak, men det ble uansett en fin opplevelse, sier Ringen.

PS! I Tour de Hallingdal endte Tomas Sundlisæter på en sjuendeplass på sammenlagtlista. Sondre Andersson Svensli, Bjørn Helge Sandberg og Martin Jensen syklet også det norske sykkelrittet.

For CK Victoria deltok melhusjenta Ingrid Lorvik. Etter fire etapper ble hun nummer to sammenlagt i seniorklassen.