En annen trønder, Amanda Robertsen, var stor favoritt med Seaborn Photo. Bjørnbeth fikk et fint løp i rygg på denne i andresporet og ble med i angrep midt på siste bortre langside. Gjennom svingen avanserte Bjørnbeth ytterligere, og inn på oppløpet var ekvipasjen i tet for å bli der til mål var passert.

- Det ble perfekt da vi fikk rygg på favoritten, meldte Bjørnbeth.

Neste hest hun var tildelt var en gamme kjenning i form av Viggja-traveren Rebekka, som står på Arve Sjoners trenerstall. Det er en bra hest, men den var ikke like god som Five Stars Genius. Rebekka berget sjetteplassen. Arild Mølgård i NM-løp nummer tre gjorde det to hakk bedre og endte som nummer fire.

Dermed lå Bjørnbeth bra an foran det fjerde og siste løpet. Men da det hele skulle avgjøres, var representanten fra Melhus sjanseløs med sin hest. Sally C.N. er kun en premiejeger, som i tillegg til å galoppere seg bort fra start også gjentok galoppen senere i løpet. Det ble kun en tiendeplass.

De argeste konkurrentene hadde så spredte plasseringer i sine løp at det likevel holdt til en andreplass sammenlagt for Ragnhild Bjørnbeth. Hun endte opp med 42 poeng, fem poeng bak bergensjenta Elisabeth Storetvedt, som ble årets norgesmester på Leangen.